БЕОГРАД - Функционер СНС Горан Весић каже да ће напредњаци око Ђурђевдана одлучивати о два важна питања - контрамерама приштинским властима на увођење такси на робу из централне Србије и варедним парламентарним изборима.

Весић је за ТВ Пинк рекао да је то одлучено у уторак на седници највиших страначких органа јер ће до тада председник Србије и лидер СНС Александар Вучић разговарати са лидерима Русије и Кине у Пекингу, као и председницима Француске и Немачке у Берлину.

"До тада ће бити јасно у ком правцу ће ићи развој ситуације у вези са трајним решавањем проблема КиМ. Тако ћемо 6. маја одлучивати о два важна питања - контрамерама, јер је Србија била стрпљива шест месеци,али и да ли ће бити ванредних парламентарних избора", нагласио је Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић: Пред Србијом је пуно посла; Ако идемо на изборе, има да победимо убедљивије него икад; Митинг не почиње док сви не стигну

При одлуци о расписивању избора, како је рекао, неће се водити страначким интересима, већ интересима Србије. Подсећа да странка (СНС) жели изборе јер неће да трпе терор мањине над већином.

"Протести су легитимни, али немојте да бушите земљу. Хајте на изборе да видимо колико ко вреди, али они беже од тога, јер знају да ће проћи као у Лучанима", навео је он.

Он је позвао грађане да дођу на скуп 19. априла у Београд јер ће то бити, како је истакао, скуп будућности Србије на коме ће председник Александар Вучић поднети извештај грађанима и шта планира за будућност.

"То ће бити другачији скуп од оног који је организовао део опозиције где се скупило 7.000 до 8.000 људи и који је био скуп прошлости, скуп мржње не само према политичким неистомишљеницима већ и према националним мањинама као што су Мађари", рекао је Весић.

Додаје да су напредњаци јуче на проширениом градском, извршном и главном одбору имали више људи него опозиција на протесту, да је било било око 7.000 људи и то 5.000 у сали Сава центра и 2.000 испред.

"Било је више људи у редовима испред Старбакса неко што су они скупили на митингу", рекао је он и додао да Србија не сме да стане јер је сувише дуго заостајала током санкција, распада Југославије да би себи могла да дозволи тај луксуз да се точак развоја земље заустави.