Потрпедседник Главног одбора СНС Марко Ђурић саопштио је вечерас да "подли напад" председника Народне странке Вука Јеремића на брата председника Александра Вучића представља "очајнички покушај једног удружења лопужа и бараба да загаде Србију својом сопственом моралном изопаченошћу".

"Тајкунска пришипетља и Ђиласов мали од палубе Вук Јеремић последњи има право да говори о контроверзним бизнисменима, јер апсурд је да катарски стипендиста и перач пара Патрика Хоа било коме дели моралне лекције", навео је Ђурић у саопштењу.

Он оцењује да на овај начин Јеремић "беспомоћно цвили и лиже своје ране" због пропасти свог дуго најављиваног, како каже, "ћорка од митинга у центру Београда" и додаје да му ни председник Вучић ни његова породица нису криви због тога што га народ презире.

"У петак ће се уосталом белодано видети какву будућност Србија жели и коме поклања своје безрезервно поверење, и Јеремић, Ђилас и Обрадовић ће моћи само да наставе да се ваљају у сопственој осујећености и пакости", наводи Ђурић.

Он оцењује да ће Јеремићу на наплату доћи и то што је Србију брукао у Уједињеним нацијама, што је расипао новац сопствене државе по скупим хотелима, што је српски народ, поготово сународнике на Косову и Метохији, "завио у црно својом коруптивном дипломатском праксом".

Јеремић је раније данас за истраживачку новинарску межу "Крик" изнео тврдњу да фотографије на којима су председников брат Андреј Вучић и контроверзни бизнисмен Звонко Веселиновић, а које је објавио "Крик", "указују на блискост најужег круга око председника Вучића са криминалним структурама у Србији".