ПОСЛЕ суботњег говора Сергеја Трифуновића само једно питање је релевантно: Шта би се десило и какве би реакције у јавности уследиле да је неко од представника власти изговорио оно што је изрекао Трифуновић? Ни мање ни више од тога.

Толика количина псовки није изговорена ни на једном митингу неке политичке странке од 1990. године до данас. А притом на то нико нити реагује, нити се осврће. Било би превише и да је неко у пијаном стању, у кафани тако псовао, а не на јавном политичком скупу.

Овако Расим Љајић, потпредседник владе, за "Новости" коментарише скандалозан наступ лидера ПСГ на суботњем митингу опозиције, на којем је, између, осталог оптужио председника Александра Вучића да хоће у Србију да насели Мађаре и Сиријце.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вулин: Опасан позив Трифуновића на међунационалну мржњу

- Можда још горе од псовки су управо те шовинистичке и расистичке поруке о наводном насељавању Арапа, Сиријаца и Мађара, које су се до сада могле чути једино на скуповима најектстремније политичке деснице у појединим европским земљама током трајања мигрантске кризе. И опет ни речи осуде а камоли да се од таквих речи оградио неко од организатора скупа у суботу. Ако је то алтернатива садашњој власти, онда се Србији не пише добро - закључио је Љајић.