РУСКИ портал "Спутњик" најстрашније се обрукао извештавајући са јучерашњих протеста СЗС у Београду. За разлику од немачког "Шпигла", швајцарских медија и бројних европских портала који су известили да су ђиласовци окупили "десетак хиљада" људи, "Спутњик" је пренео више "процена" па чак "процену" Сергеја Трифуновића да се у Београду окупило 100.000 демонстраната!

На све то, када је данас председник Србије Александар Вучић у одговору на питање новинара рекао да је процена "Спутњика" о 50.000 протестаната скандалозна, руски портал је то прокоментарисао као напад на њихово право на слободно извештавање.

А чињеница је да је њихово извештавање са протеста било крајње непрофесионално. Јер, како другачије назвати то када "Спутњик" у свом извештају изједначи званичну процену министра полиције о 7.500 окупљених грађана и очигледно лажну тврдњу Трифуновића о 100.000 људи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Шпигл": На протесту 10.000 људи, програм опозиције нејасан (ФОТО)

О тенденциозности извештавања овог руског медија говоре и фотографије које су пратиле извештај - објављивали су само крупне кадрове и слике направљене "преко глава" које су требале да одају утисак велике масе окупљених.

За некога је можда шокантно то што је руски "Спутњик" у суботу извештавао као амерички "Н1". За нас, ипак, није. Јер, ми знамо да председник Александар Вучић води независну политику која је интересу само и једино Србије. И то смета многима на Западу. Али и на Истоку.

Аутор: Информер