Група Срба са Косова и Метохије која је пешице са Јариња кренула пут Београда, како би присуствовала великом народном скупу 19. априла у главном граду Србије и пружила подршку председнику Републике Александру Вучићу, данас је у поподневним часовима стигла у Прељину где су их дочекали бројни житељи тог места и околине.

Један од учесника Марша, Ненад Вукадиновић из Лепосавића, рекао је да се добро држе, да им не смета ни нешто лошије време и поручио да ће свој пут пешице до Београда успети да приведу крају и присуствују скупу 19. априла у Београду.

Вукадиновић је додао и да су се опремили за овакав подухват те да помажу једни другима како би сви заједно стигли на циљ.

Учесник подухвата Ненад Георгијев, такође из Лепосавића, захвалио је свима који су дошли да их сачекају и да им дају подршку као и на томе што су разумели њихов пут мира којим имају за циљ да дају подршку председнику Александру Вучићу за све што ради за Србију.

Повереник Градског одбора СНС у Чачку Игор Трифуновић, који је са бројним мештанима Прељине дочекао путнике са КиМ, рекао је да су дошли да поздраве храбре људе, који су својим гестом показали колико је потребно и важно да верујемо у институције државе и да пружимо подршку у најтежим временима нашем председнику Републике и Влади Србије за све оно што чине за нас.

Житељ Прељине и члан СНС Благоје Матијашевић је, истиче, дошао да подржи људе који својим херојским делом хоће да покажу ко су и шта су и одакле су им корени.

Група Срба са КиМ, увећана за још два члана из Краљева, носи заставе Србије, на челу њихове колоне је транспарент са поруком "Срби са КиМ за Србију и Вучића", а на пут ка Београду упутили су се из општине Лепосавић, са админстративног прелаза Јариње, а до главнога града иде рутом Рашка, Ушће, Краљево, Мрчајевци, Прељина, Љиг и Степојевац.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Срби са КиМ кренули пешке за Београд на скуп Будућност Србије