СЕДНИЦА Скупштине општине у Брусу током које би одборници требало да се изјашњавају о оставци првог човека локалне самоуправе Милутина Јеличића Јутке је заказана за 2. април.

Ову информацију је потврдио председник Скупштине Мирослав Панић, а писана оставка функционера којег Основно јавно тужилаштво у Крушевцу гони по оптужбама за полно узнемиравање и недозвољене полне радње је до надлежне скупштинске службе стигла тек 14. марта - две седмице после његове усмене најаве.

Иаче, на дан званичног пријема оставке, група жена из Бруса се - уз напомену да је то њихов самоиницијативни чин - окупила испред општинске зграде да би јавно подржала Милутина Јеличића Јутку који их је касније и лично поздравио долазећи на посао.

Судски процес против председника Општине у оставци, у случају оштећене, његове бивше сараднице Марије Лукић ће бити настављен 10. априла. Оптужени је још раније најавио да се током суђења неће изјашњавати, а оставку је, каже, поднео уз оцену да је случај исполитизован, а он - невин!

ФУНКЦИОНЕРСКА КАРИЈЕРА

ПРЕ него што је у априлу 2016. године постао председник Општине, Милутин Јеличић је као тадашњи лидер Општинског одбора НС локалну самоуправу већ водио у два мандата, од 2000. до 2008, те у два наврата био народни посланик (2003-2006. и 2008-2012). На чело Општине је поново дошао 2015, а две године касније је прешао у табор Српске напредне странке.