Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је да ће се у наредих 20-ак дана знати да ли ће избора бити у јуну или у марту наредне године.

Стефановић је, на питање новинара чему је он ближи и какав је његов став, рекао:

"Тешко ми је да вам кажем, јер то не зависи од једног, већ од много фактора, који међусобно утичу једни на друге. Видећемо у наредних 20-ак дана".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: СНС се никада није плашила нити избегавала изборе

Он је додао да је и предсдник Србије и СНС Александар Вучић јуче рекао да ће избори бити или у јуну или на пролеће наредне године.

Стефановић је појаснио да је јун први реалан, могући термин за одржавање избора.

"Чули сте од председника шта су све разлози и шта је рекао. Уколико не (у јуну), онда наредне године у марту", рекао је Стефановић.

СТЕФАНОВИЋ: НЕМА ПОПУШТАЊА ПРЕД НАСИЛНИЦИМА

Никакви услови које постављају тајкуни и људи чија је једина идеологија и политика рушење и уништавање, неће бити испуњени и не пада нам на памет да са таквим људима правимо било какве договоре, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је поновио да никакво насиље неће бити толерисано, те да је било превише најава да ће се оно догодити, да ће у наредном периоду људи изаћи на улице и да ће некоме да ограниче слободу... и замолио, како је рекао, све да не поштују и не прате оне који позивају да на насиље.

Стефановић је скренуо пажњу да су они који пријављују скупове, по Закону о јавним окупљањима, одговорни за насиље на тим скуповима и за евентуалну штету, али да међу њима нису Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, Борко Стефановић.

"Гурнули су друге људе, који се потписују на пријавама скупова, а они су се сакрили иза тих људи", рекао је Стефановић.

Он је поновио да се се никада није спречавало право грађанада се окупе и протестују, како каже, где год и када год желе, јер је ово слободна земља, у којој могу да изразе слагање или неслагање, ал да насиље није дозовљено.

"То важи једнако за све - нема насиља", нагласио је.

Он је додао и то да је полиција све оне који су претили, и лидерима опозиције и члановима владе, "процесуирала у трептају ока", осим у случајевима у којима компаније попут "Твитера" због сопствене политике, нису давале информације, без међународне правне помоћи.

"Зашто Обрадовић сваког дана има потребу да позива на неку врсту радикализације, да те људе гура у насиље, а да се он, Ђилас, Јеремић, лагано склоне иза њих... То показује колико нису спремни да стану иза својих људи, а како лако гурају друге да учине неко зло", констатовао је Стефановић.

Навео је да оно што се дешавало у РТС не треба да се заборави, јер је било узашно и оставило је последице.

"Не знам шта Бошко очекује, али знам да ни Александар Вучић ни било ко од нас није спреман да попусти пред насилницима, фашистима и тајкунима", рекао је Стефановић.

Позвао је грађане да се окупе кад год то желе, али да буду свесни да постоје и они који другачије мисле.

"Некад ми се чини да у друштву имамо мањину која не дозвољава већинско мишљење", закључио је Стефановић.

СТЕФАНОВИЋ: У МУП-У ИМАМО РЕДОВАН ПРОЦЕС ЗАМЕНЕ МУНИЦИЈЕ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да у МУП-у постоји редован процес замене муниције.

На питање новинара да ли је истинита информација да се из складишта полицијских станица у Бојнику, Лебану, Медвеђи и околним местима износи и одвози муниција, он је рекао и да у МУП-у постоји муниција која је из 1970, 1980, 1990. године која би по процедури требало да буде уништена, што би МУП коштало, а и изгубили би део муниције.

"Пронашао сам начин да с државним компанијама, пре свега ''Првим партизаном'' из Ужица направим споразум по којем ћемо ми стару муницију, коју не смемо да користимо, заменити за нову", казао је Стефановић.

Додао је да ће та стара муниција, која је по магацинима, бити ремонтована у "Првом партизану" и да ће је та компанија искористити.

"МУП ће добити потпуно нову муницију, не ту ремонтовану, а тиме ћемо и зановити количине муниције које су потребне за свакодневне редовне активности", навео је министар.