Нове провокације власти такозваног Косова. Поново је политика стављена испред спорта.

Играчице Лима из Прибоја требало је у недељу да играју меч против Зубиног Потока на Косову и Метохији, али се на административном прелазу десио проблем пошто им није дозвољен улаз на територију јужне српске покрајине.

Власти такозваног Косова никако не дозвољавају српским спортистима да играју утакмице са тамошњим колегама.

Раније на територију јужне српске покрајине нису пуштени кошаркаши Партизана, одбојкаши Лознице као и кошаркаши Слоге, а сада су на ред дошле и кошаркашице.
ЂУРИЋ: ЗАБРАНА УЛАСКА НА КиМ МЛАДИМ СПОРТИСТИМА - БЕЗУМНИ ЧИН

Нова забрана уласка младим спортистима још један је безумни и антицивилизацијски потез привремених институција у Приштини, које у континуитету показују неразуман однос према младима, спорту, али и поштовању елементарних људских права, изјавио је данас директора Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.


Међународну заједницу, коју на Косову и Метохији оличавају КФОР, ЕУЛЕКС и друге организације, позивам да оштро реагују на овакав, у најмању руку несхватљив потез приштинских власти, и да младима, спортистима омогуће слободу кретања, бављење спортом, сваку безбедност и право на нормалан живот, навео је Ђурић у изјави за јавност.


Канцеларија за Косово и Метохију, нагласио је он, обратиће се свим релевантним међународним организацијама и надлежном тужилаштву како би се утврдила и санкционисала и персонална одговорност за овакав несхватљив и надасве неразуман чин, како би они који стоје иза овог недела одговарали пред законом.


Ђурић каже да нико не треба да буде изненађен када они који су се на овакав чин дрзнули одговарају, а последице по наредбодавце подсећам да би могле уследити и ван граница Србије.


Тражићемо и од надлежних међународних спортских институција да коначно реагују, јер је ово још један у низу монструозних потеза који немају везе са спортом и са оним што он представља. И од њих очекујемо да одлучно спрече да се у једном делу Европе читавој једној заједници и народу забрани такмичење и бављење спортским активностима, али и нормални услови за живот, достојан човека у 21. веку, нагласио је Ђурић.

Одбојкашима Буковице из Ивањице и Рибнице из Краљева забрањено је данас да пређу прелаз Брњак, како би одиграли заказане утакмице редовног кола у оквиру Регионалне лиге Запад у Зубином Потоку.