Најаве Демократске странке Србије да ће испред Председништва у Београду данас поставити споменик - "Александар Вучић, последња НАТО ракета", министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оцењује као акцију која је ништа више него срамота за људе који ту акцију спроводе.

"Сада су најхрабрији на речима они који су нас у војном смислу разарали и који када је требало нису предузели ништа. Те акције нису ништа друго него срамота за људе који их изводе", рекао је Стефановић новинарима на Стражевици где је обележено 20 година од почетка НАТО бомбардовања.

Министар је истакао да је заштрашујуће да данас то раде људи који до пре неколико година нису смели да изговоре "НАТО агресија" и који су тражили еуфемизме, начине да се то изговори и представи "као неки НАТО напад", а можда и да се заборави "реч НАТО".

"Да не говорим о томе да када је наш народ после 2000. страдао на КиМ, када су људи гинули, када су нам деца страдала, они су оштро реаговали, али саопштењем", каже Стефановић и додаје да су данас сви јуначни и храбри, а уништили су војску.

Како каже, био је члан владе 2014. године и имао прилике да види колико је војска, али и полиција разорена.

"Данас, захваљујући пре свега председнику Александру Вучићу и новцу који је Влада Србије обезбедила, грађани Србије имају војску и полицију која достојно може да штити свој народ и ми се боримо да то никада не буде потребно, јер не желимо да ратујемо", рекао је Стефановић.