ПРОТЕСТ грађана и дела опозиције "Један од пет милиона" одржан је вечерас у Београду. Незадовољни грађани окупили су се прво на платоу испред Филозофског факултета, где су им се, после интонириња српске химне и минута ћутања за жртве НАТО бомбардовања, обратили чланови Демократске странке - глумац Бранислав Лечић и генерал у пензији Срето Малиновић. Колона је затим прошла Македонском, Светогорском и Таковском улицом, све до зграде РТС. На самом улазу у зграду Јавног сервиса организатори су поставили траку, како нико не би могао да приђе улазима.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  ОСЛОБОЂЕНИ ЗА УПАД У РТС: Петорица прекршајно осуђених међу којима и Павле Цвејић изашли вечерас нешто после 22.00 из затвора

Ту је стао један од лидера СзС Драган Ђилас и прокоментарисао упад у РТС прошлог викенда, рекавши да је то била реакција грађана јер "власт није хтела да саслуша оне који протестују", док је Бошко Обрадовић био на платоу који води из Абердареве улице, посматрајући перформанс "Дневник слободне Србије" са балкона. Организатори "Један од пет милиона" поделили су цвеће и свеће грађанима, како би их положили на улаз у РТС, у част новинара страдалих у бомбардовању 1999. године.