НЕЋЕМО дозволити да неко напада полицајце, да упада у медије, уништава имовину или да блокира ауто-пут, јер то нигде на свету није дозвољено. Грађани могу да протестују, да вичу шта хоће, да се шетају улицама пријављеном трасом, али без насиља.

Ово је у петак поручио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, поводом најава о радикализацији протеста "Један од пет милиона", која би укључивала и блокаду важних саобраћајница. Он је рекао да ће током данашњег протеста бити ојачано обезбеђење испред зграде РТС, с обзиром на то да је група протестаната прошле суботе упала у редакцијске просторије.

- Протести су месецима били мирни и нико није очекивао да ће неко насилно да уђе у РТС. Ужасно је то дисциплиновање новинара и учење како да раде свој посао. Ни мени се не свиђа уређивачка политика РТС. То су исти људи из времена њихове власти, исти начин размишљања, али ми не пада на памет да упадам тамо. Имам даљински.

Стефановић је рекао да никакво насиље и дивљаштво неће дозволити и да то слободно сви могу да забораве. Нагласио је и да ако нема насиља, ломљавине и претњи, нема ни потребе да полиција интервенише.

Прочитајте још - РЕКАО ДА 50 САТИ НИЈЕ ДОБИЈАО ХРАНУ И ВОДУ: Стефановић пустио снимак о поступању према Савићу у полицији (ВИДЕО)

Коментаришући изјаву Бошка Обрадовића да је 13. април рок до када власт мора да поднесе оставку, Стефановић је иронично казао:

- Ноћима не спавам због тога, све очекујући када ће Бошко да дође. Сад гурају децу и гимназијалце испред себе на протестима да праве хаос, а они ће да их подржавају.

Први човек МУП категорично је казао да неће дозволити да неко прети и унижава припаднике полиције, који раде професионално.

- Ниједан политичар неће понижавати хиљаде полицајаца због политичких поена или враћања у фотељу. Одређени људи из СзС воде бруталну кампању против полиције, јер народ неће да гласа за њих, па покушавају да се наметну конфронтацијом са полицијом.

Стефановић је казао да људи који протестују "лају" на полицајце, псују им мајку, прете им да ће остати без посла.

- Ђилас прети чак и укидањем Жандармерије. Врло јасно је то рекао, да неће моћи да постоји када се они врате на власт. Сада они треба да се брину да ли ће их неко хапсити само зато што су радили свој посао, а то је једна од најбољих јединица које земља има.