РЕДОВНА седница Скупштине града Крушевца прекинута је у петак након уласка групе присталица опозиције која је, између осталог, тражила објашњење зашто на дневном реду нема оставке директора Топлане Драгана Аздејковића. У Градском одбору СНС осудили су прекид седнице, оцењујући да је реч о срамном чину "банде Јеремићевих, Обрадовићевих и Ђиласових следбеника".

- Они на силу хоће опет на власт да би могли Крушевац да врате у време када су крали - износи Предраг Вукићевић, потпредседник ГО СНС, додајући да су опозиционари упали незаконито, показујући недостатак основног кућног васпитања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лигаши прозвали демократе и СзС због ћутања о Војводини

Вукићевић је оценио као недопустив начин на који су вербално напали одборнице СНС. Он је додао и да најоштрије осуђују оне који константно губе на легитимним изборима, а власт траже на улици, не уз подршку својих суграђана, већ неких страних моћника.

Представници Савеза за Србију и удружене опозиције града Крушевца саопштили су да су на заседање ушли с циљем да градоначелници и одборницима предају захтеве са актуелних протеста, као и да су поставили питање Азјдековићеве оставке.

- Иако је зграда Општине била пуна полиције, ми смо најнормалније ушли у хол и салу, нико нас није зауставио или нам наредио да изађемо - наводи се у саопштењу опозиције, и додаје да је међу представницима било и спортиста, професора, новинара, медицинара... - Одборницима смо прочитали захтеве и упутили питања, након чега је председавајући одредио паузу, а одборници су изашли из сале. Никавих претњи, ружних речи, вређања или инцидената није било.

ПИРОТ: ЗАМАЛО ОБРАЧУН У САЛИ

БУРНО је у петак било и на седници Скупштине у Пироту. Током расправе о ЈП "Комуналац", а после реплике градоначелника Владана Васића, одборник ГГ "Најбоље за Пирот" (бивши чланови СНС) Зоран Стојановић кренуо је ка Васићу да се с њим обрачуна.

Стојановића је зауставило обезбеђење, а градоначелник се затим извинио грађанима који су све гледали у директном ТВ преносу, рекавши да се тако нешто никад није десило у Скупштини.

- Нисам се уплашио Стојановића, јер је то била његова глума. Све време је из клупе добацивао и уносио тензију - казао је Васић.В. Ћ.