Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да треба сачекати с реаговањем на пресуду бившем председнику Републике Српске у Хагу Радовану Караџићу.

"Занимљиво је како су сви из региона пожурили да дају невероватне изјаве. Треба да пустимо да видимо шта ће да кажу сви остали, а ми ћемо наравно дати свој став", рекла је Брнабићева.

Она је додала да су сви у региону "пожурили да кажу шта мисле", без размишљања о томе како се то одражава на њихове односе са Србијом.

БРНАБИЋ: ЈОШ БЕЗ ОДЛУКЕ "ФОЛКСВАГЕНА"

"Фолксвагенм" још није донео одлуку о евентуалном доласку у Србију, рекла је вечерас премијерка Ана Брнабић гоостујући у емисији "Око" на РТС-у.

Како је навела, та компанија још није донела одлуку о изградњи свог новог погона у овом региону.

"Тек треба да се донесе таква одлука, а ако се донесе, ми ћемо се борити, даћемо све од себе као што дајемо за све остале инвестиције. То би била невероватна шанса за Србију", рекла је Брнабић.

Додала је да Србија у односу на неке земље региона има лошију позицију, јер није цланица Европске уније, али да с друге стране има доста добру сарадњу с немацким привредницима.

БРНАБИЋ: НЕМА ПРОБЛЕМА ЗА ДАЉИ РАСТ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА

Премиејрка Србије Ана Брнабић вечерас је гостујући у емисји "Око" на јавном сервису говорила о привредном расту, па уз оцену да је забележена мања производња "Фијата", али да Железара није смањила производњу, констатује да је и европска привреда "успорила".

"Измеду осталог и немачка и италијанска привреда, које су главни партнери Србије", каже премијерка, а на опаску да ЕПС касни са структурним реформама, каже да су неке реформе у том јавном предузећу отпочеле, али да има још много посла и да се на томе ради са ММФ-ом.

Помиње суфицит у буџету и ћињеницу да јавни дуг пада, те наглашава да нема проблема са даљим повећањем пензија и плата.

"Морамо да будемо опрезни и да то не угрози фискалну стабилност, али верујем да ћемо и ове године моћи да подигнемо и пензије и плате", рекла је Брнабић.

БРНАБИЋ: ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКА ИНЦИЈАТИВА ПОСВЕЋЕНА УКИДАЊУ ТАКСИ


Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да "није на видику" укидање такси на српске производе које је Приштина увела, али да је фанцуско-немачка инцијатива посвећена њиховом укидању.

"Та иницијатива свакако иде ка укидању такси, зато што смо ми рекли да се дијалог неће настављати док се оне не повуку", рекла је Брнабић за Радио телевизију Србије упитана да ли је француско-немачка иницијатива посвећена наставку дијалога, или укидању такси.

Брнабић није изнела више детаља о тој иницијативи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Brnabić: Upadom na RTS mirni protesti su završeni

Председник Србије Александар Вучић у интервјуу за агенцију Ројтрес изразио је уверење да ће ускоро уследити нека од немачко-француских иницијатива и поручио да Србија има многобројне црвене линије, али да не жели да их помиње, како не би уништавао шансу за разговоре.

Брнабић је казала да је добро што су се за укидање такси заложили Вашингтон, Берлин, Лондон и Брисел, али и навела да је "тужно видети" што ЕУ није више урадила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Šib: Beograd i Priština moraju da sednu i pregovaraju

"Мени се не чини да је на видику укидање такси, не видим да Приштина у било ком тренутку размишља о томе да поступа конструктивно, мислим да покушава само да даље заоштрава ситуацију и да покушава да се што више окрене од дијалога", оценила је Брнабић.