Српска листа саопштила је да је у среду око 10 сати у центру Приштине нападнут истакнути члан Српске листе Милан Костић.

Како се наводи у саопштењу ове листе Костића, који је испред Српске листе именован за повереника у Прилужју, селу у општини Обилић, без икаквог повода, у ресторану у Приштини напао је Слободан Петровић председник Самосталне либералне странке, који је уз погрдне речи Костића погодио у главу мобилним телефоном и нанео му повреде.

- На запрепашћење свих присутних, Слободан Петровић је након тога сео и наручио пиће - наводи се у саопштењу Српске листе и појашњава да је на позив повређеног господина Костића, на лице места убрзо је стигла полиција која је Петровића привела, а од Костића су захтевали да им да изјаву о целом догађају као и да је приликом привођења Слободана Петровића, високи функционер његове странке Бобан Станковић у присуству полиције на рачун Костића изрекао више озбиљних претњи.

Прочитајте још - Српска листа тражи да се табла „Републике Косово“ уклони


- Овај срамни напад на господина Милана Костића, кога Срби на Косову и Метохији знају као породичног човека који је у политичке воде ушао на захтев своју сународника и који је дао значајан допринос опстанку српског народа, показује осионост Слободана Петровића и његових пајташа, који су након уласка у тзв. владу Рамуша Харадинаја и добијеног места министра умислили да могу физички да нападају и вређају своје сународнике само зато што су њихови политички противници. Након 1999. године ово је први пут да у Приштини Србин буде жртва напада од стране другог Србина - оцењују из Српске листе која захтева да полиција и тужилаштво предузму све неопходне радње како би се Слободан Петровић и Бобан Станковић процесуирали и казнили јер је овакво понашање апсолутно неприхватљиво.

Милан Костић, Фото: Д. З.


ПОЗИВНИЦА ЗА МЕДИЈЕ НА АЛБАНСКОМ

После инцидента који је како се наводи у саопштењу Српске листе преседан, јер се први пут дешава да у Приштини граду у којем је живело 40.000 Срба, а у којем их је сада свега тридесетак, Србин нападне Србина, електронски медији на КиМ пренели су да је Самостална либерална странка Слободана Петровића сазвала конференциу за новинаре али да је позивница упућена само на албанском језику.ПЕТРОВИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ ФИЗИЧКИ ПАПАДНУТ

Реагујући на оптужбе Српске листе да је данас око десет сати у Приштини напао члана ове листе Милана Костића, повереника за Прилужје, Слободан Петровић председник Самосталне либералне странке тврди да је њега физички напао Милан Костић, саветник бившег министра пољопривреде у косовској влади Ненада Рикала. Наиме, како су пренели приштински електронски медији, Петровић је на конференцији за новинаре у косовској Скупштини рекао да је до инцидента дошло када је отишао да попије кафу у једном од ресторана.

-Ту је био и Милан Костић, који је познат целој српској заједници по лошем, јер иста особа непрекидно покушава да дискредитује мене и моју странку на сваки начин, писањем лажних текстова. То није било довољно, већ је физички претио људима на недавним парламентарним изборима - навео је Петровић према чијим речима је Костић свакодневно у Грачаници претио онима који су повезани са СЛС-ом. Међутим, уочи конфренције за новинаре коју је одржао Петровић, реаговала је Српска листа која је у саопштењу за јавност навела да је Слободан Петровић заправо гађао телефоном Костића, који је инцидет пријавио полциији. Ова листа је констатовала да је то први забележени случај последњих двасетак година да у Приштини Србин нападне Србина.