СРБИЈА у току ове године жели да помогне пројекте у свакој општини у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ, уколико добије захтеве, па и у општинама које нису већински српске.

Ово је у уторак најавио председник Александар Вучић после састанка са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком у Београду, наводећи да ће се финансирати пројекти попут реконструкције домова здравља и школа, домова за старија лица, изградња вртића, мокрих чворова, омладинских кампова, дневних центара за децу са потешкоћама у развоју, амбуланте, спортске дворане... Међу општинама у којима ће се изводити радови су Дубица, Градишка, Прњавор, Бањалука, Кнежево, Шипово, Теслић, Добој, Брод, Шамац, Обудовац, Пелагић, Бијељина, Зворник, Власеница, Братунац, Рогатица, Трново, Источно Сарајево, Пале... Србија ће, према речима председника, уложити око 8,5 милиона евра у ове пројекте, што ће заједно са ранијим издвајањима износити укупно око 32 милиона евра бесповратних средстава.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВУЧИЋ И ДОДИК СЕ ОБРАТИЛИ ЈАВНОСТИ: Неће Трамп "сломити кичму" Албанцима, неће ни Путин...

- Надам се да ћу ускоро моћи да одем у Бањалуку да разговарам са малим привредницима и са свима који почињу посао, да укажемо колико Србија жели да помогне. Србија је спремна и да кроз субвенције подстакне сточарство, воћарство и повртарство у РС, а од Владе РС зависи на који начин ће то бити учињено - рекао је Вучић.

Додик је оценио да Србија и РС у последњих неколико година најближе сарађују и навео је да би волео да се у све 62 општине у РС оствари по неки пројекат.

ГРАНИЦА

ГОВОРЕЋИ о нерешеном питању границе између БиХ и Србије, Додик је рекао да Бошњаци имају "неке своје приступе". Он је рекао да је за њега прихватљиво раније предложено решење.