БЕОГРАД - Председнику Србије Александру Вучићу је више стало до људи који су протестовали против њега него Драгану Ђиласу, изјавио је члан Председништва СНС Горан Весић, наводећи да је то Вучић показао тиме што је затражио да се аболирају и ослободе сви прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва Србије.

“Драган Ђилас је у понедељак затражио од председника Вучића да аболира све ухапшене и то показује две ствари. Прво, да он заиста не познаје ни право ни како функционише држава, што ме не чуди од њега с обзиром да се углавном на власти бавио тиме како да се обогати јер да познаје права знао би да се прекршајно осуђени не могу аболирати, да то није по закону, већ само они који се кривично гоне”, рекао је Весић на ТВ Пинку.

Како је додао, Ђилас је тиме показао и да му апсолутно није стало до тих људи, јер је тиме признао да су ти људи починили кривична дела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бошко заузео чело протеста

“Он који их је хушкао, заједно с фашистом Бошком Обрадовићем, да упадну у телевизију и почине прекршајна и кривична дела, каже да су криви, па моли председника Србије да их аболира, истог оног председника Србије за кога је, испред Председништва, тврдио да нема никакав легитимитет и да треба да поднесе оставку", рекао је Весић.

Вучићу је више стало до људи који су протестовали протв њега него Драгану Ђиласу, истакао је Весић и додао да су и средњошколци који су јуче протестовали у знак подршке свом другу Павлу Цвејићу, који је један од ухапшених, рекли да опозиција на њима скупља политичке поене.

“Њему ти људи требају за скупљање политичких поена, ниједног часа није покушао да уради нешто за њих”, нагласио је Весић. Подсетио је да ће Град Београд поднети тужбу против организатора протеста и тражити да плате сву штету која је настала на јавној инфраструктури града током протеста.

Вучић је у понедељак затражио од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва Србије. Председник је, међутим, рекао да никад неће аболирати одговорности оне који су на протесту носили моторну тестеру и нападали полицајце.