Све најбоље вам желим, живела Србија, али не лоповска и фашистичка, добацио је председник Александар Вучић повећој групи демонстраната на које је наишао у недељу, на изласку из Председништва, на главном улазу зграде.


Догађај се збио јуче око 16.00 сати, када се већина демонстраната са простора око Председништва упутила ка полицијској управи за Град Београд, а за њима и добар део новинара.

Председник је, како је и данас поменуо, приметио да медији нису известили о том догађају, односно да су телевизије то "исекле".

Вучић је иначе јуче нешто после 16 сати изашао из на главни улаз из зграде Председништва на Андрићевом венцу и одвезао се службеним возилом, не кријући се, као и сваког радног дана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВУЧИЋ О НАПАДИМА: Тврд сам орах, крај насиљу

На снимку, који је Та
нјуг јуче емитовао, група од око 40-так људи угледавши Вучића почела је да скандира и да га вређа.

"Рекао сам им у лице, да сам пред њима и да немају храбрости. Али, то су исекли. То им се није свидело на њиховим медијима", рекао је Вучић синоћ за ТВ Пинк.

"Они (демонстранти) немају снаге, не могу ништа да учине... као што видите, они немају храбрости, немају храбрости за било шта. Ништа од овога неће бити, ништа", поручио је Вучић једној новинарки пре усласка у аутомобил, док су га поједини демонстранти вређали.

Председник Србије се јуче у подне обратио грађанима на ванредној конференцији за новинаре, сазваној поводом годишњице мартовског погрома над Србима на КиМ и јучерашњег упада демонстраната и лидера СзС у зграду РТС.

У исто то време испред зграде Председништва одржан је протест.