АКО мисле да силеџијством, физичким нападима на људе, остваре политичке резулате - грдно се варају. Све врсте протеста су дозвољене, али насиљу је дошао крај. Сви који у насиљу учествују биће процесуирани, јер је Србија демократска и уређена држава.

Ово је данас поручио председник Србије Александар Вучић, на ванредној конференцији за новинаре, после упада демонстраната и лидера Савеза за Србију у зграду РТС, у суботу увече.

Његово обраћање јавности одвијало се у подгрејаној атмосфери испред зграде Председништва, која је све време била "под опсадом" демонстраната, а у једном тренутку до председника је стигла информација да су, предвођени Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем, пробили ограду и дошли до улаза у зграду:

- Пробили су ограде и чекају само на која ће врата да упадну, мислећи ваљда да имају право некога да убију. Њих 1.000 мисли да могу да одреде судбину земље, а не могу више гласова од тог броја да добију.

Шеф државе рекао је да нико никада није у оваквим условима одржао конференцију за новинаре, али да је желео да покаже да "страх не сме да постоји од хулигана, батинаша, фашисте Обрадовића и тајкунских лидера Ђиласа и Јеремића":

- Мислили су да нећу смети да дођем овде. Немам страх. Могу да изгубим само живот. Немам 500 милиона евра као Ђилас. Наставићу да се борим са Србију, од тога нема ништа прече. Мој посао је да Србију браним, штитим и одбраним од батинаша и тајкуна. Шта год да се дешава Србија ће сачувати стабилност и никада неће бити фашистичка земља - нагласио је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: СзС поставио рок за пуштање ухапшених за упад у РТС, демонстранти претходно блокирали Председништво, Вучић се обратио нацији(ВИДЕО+ФОТО)

Он је навео да га у Председништву не чувају полицајци већ обезбеђење, припадници специјалне јединице "Кобре". Поручио је и да је спреман да са свима разговара, али не са Ђиласом и Јеремићем, а са Обрадовићем само ако поново његова странка буде изабрана у парламент.

СРБИ СA КиМ КРЕНУЛИ ДА БРАНЕ ПРЕДСЕДНИКА ПРЕДСЕДНИК Вучић је током обраћања рекао и да је добио информацију да се народ на КиМ окупља и да хоће да крене за Београд да га брани од демонстраната који са лидерима СзС покушавају да уђу у зграду Председништва: - Хвала на подршци, али нема потребе да ме било ко брани. Никада неће Србија бити фашистичка земља и никада фашистички лидер Обрадовић и тајкунска банда коју предводе Ђилас и Јеремић неће владати овом земљом - нагласио је Вучић, након чега је добио аплауз у Председништву.

- Није им мета РТС, него онај ко се не плаши у лице све да им каже. Мета сам ја што проводим националну консолидацију Србије и што је Србија сваког дана наупоредиво јача. Нисам ништа украо и опљачкао и када неко има чисту савест и образ, онда сме да их чека колико год да их је и да их се нимало не плаши - још једном је нагласио Вучић.

Председник је истакао и да Србија може да се поноси са 200 отворених фабрика, уместо 3.000 уништених, да су отворени Народни музеј, Музеј савремене уметности...

- Тиме се и ја и Србија поносимо, то су резултати, све оно што нису други урадили. Фашиста Обрадовић и тајкуни Јеремић и Ђилас су нервозни и желе да се врате на власт да би поново пљачкали.

Он је додао и да је након упада у зграду РТС главна вест у Приштини била да је Ђилас претучен:

- А само он је тукао људе, нико га пипнуо није. Немам проблем да говорим јавно, људи у Србији могу да виде колико су Ђилас и Јеремић опљачкали, а Обрадовић је обичан ситан фашиста и насилник. Наишли су на тврд орах и некога ко се ничега не плаши.

Шеф државе је рекао и да "Србија није даље од ванредних избора него што је била јуче".

- Као што не мењам своје одлуке под притиском из света, тако их нећу мењати ни под притиском оних који учествују у протестима.

ДВОСТРУКИ АРШИНИ ЗАПАДА

ОЧЕКУЈЕМ подршку само свог народа и не занимају ме реакције западних амбасада - поручио је данас Вучић, на питање новинара како је могуће да западне дипломате нису осудиле упад у РТС, а осудиле су истог тренутка упад у македонску скупштину.

- Интересантно је само како имају двоструке аршине. Велики пријатељ тајкуна Ђиласа, Зоран Заев похвалио се како су осудили министра унутрашњих послова зато што није спречио грађане да упадну у скупштину. Могли бисмо и ми да размишљамо о одговорности Небојше Стефановића што је пустио да уђу фашиста Обрадовић и други у РТС. Међутим, рачунам да су Стефановић и полиција мислили да имају посла са одговорним људима.