ПЕТАР Владуловић (42), који је 8. марта напао активисткињу иницијативе "Не давимо Београд" Ксенију Радовановић, склопио је у четвртак споразум о признању кривице, по којем је осуђен на условну казну од осам месеци затвора, са роком провере од три године. Истовремено, интернет су преплавиле фотографије Владуловића са лидером ПСГ Сергејем Трифуновићем, који је упорно тврдио да се не познају.

Владуловићу је, осим условне казне, изречена и мера забране приласка Радовановићевој на удаљеност од сто метара.

Инцидент због којег је осуђен догодио се у КЦ "Град", на додели признања Бефем за допринос феминизму, а која је одржана на Дан жена. Радовановићева је испричала да је Владуловић прво вређао и уносио јој се у лице, а затим је, након што га је полила чашом воде, ударио у главу и побегао. Владуловић је тада био у друштву са Трифуновићем, који је накратко изашао за њим, а затим се вратио. Радовановићева је испричала да су од Трифуновића тражили да открије име нападача, али да је он то одбио. Трифуновић је затим, како је рекла, отишао не сачекавши долазак полиције.

Прочитајте још - Дијана Хркаловић подноси тужбу против Сергеја Трифуновића

Лидер ПСГ је, међутим, тврдио да не зна Владуловића и да је он пријатељ његовог познаника. Говорио је да чак и не зна његово име и да га је само виђао у граду.

У четвртак се, међутим, на интернету појавило неколико фотографија на којима се, у различитим ситуацијама, налазе заједно Владуловић и лидер ПСГ.

Ксенија Радовановић

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је у четвртак да је "насилник близак пријатељ Сергеја Трифуновића, који све време тврди да га не познаје, а са њим је био на скоро сваком протесту".

Објављене фотографије Сергеј је на "Твитеру" иронично коментарисао: "Драга госпођо Службо, је л' имате некога ко претходно нема фотку са мном? Је л' имате уопште евиденцију ко све има фотку са мном?"


ПРЕПОЗНАЛА НАПАДАЧА

ВЛАДУЛОВИЋ је приведен пре два дана, када су га припадници МУП Србије ухапсили по налогу Првог тужилаштва. Одређено му је задржавање, да би у четвртак у просторијама ПУ за Град Београд била изведена доказна радња препознавања. Радовановићева је том приликом препознала нападача, да би он нешто касније био спроведен у Тужилаштво, где је признао дело које му се ставља на терет. На основу тога, али и чињенице да је неосуђиван, предложено је да се направи споразум.