СВЕГА неколико месеци након што је напустио министарску фотељу, Душан Вујовић постао је оштар критичар владе у којој је играо једну од важних улога.

Серија наступа у којима је износио критике на рачун рада владе и политике коју је и сам креирао, непријатно је изненадила и његове дојучерашње колеге. Како наводе извори "Новости", у владајућој коалицији су посебно шокирани чињеницом да бивши министар има највише примедаба на ставке које су биле у опису његовог посла.

Вујовић који је био најпре министар привреде, а затим и финансија, у периоду од 2014. до 2018. године сматрао се једним од кључних твораца фискалне и буџетске политике актуелне власти. Управо због тога, велики шок изазвали су његов текст у једном недељнику и наступ на телевизији. Он је најпре написао да ће Србији, овим темпом, бити потребно више од једног и по века да достигне животни стандард земаља "старе Европе", а затим је изјавио и да је као министар финансија трпео велике политичке притиске. Оценио је и да је за недовршену реформу јавне управе крива - Влада.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОБАВЕСТИО ПРЕМИЈЕРКУ О ОСТАВЦИ: Ево због чега се Душан Вујовић повлачи са функције

О његовим изјавама, како сазнајемо, било је речи и на последњој седници Владе Србије. Министри су били сложни у оцени да је крајње лицемерно што се, иако је све до прошле године био носилац економске политике Владе, Вујовић сада поставља као независни експерт или представник неке невладине организације.

Као илустративан, наводи се и пример једног предлога закона који је Вујовић потписао док је био министар привреде, да би потом, када је преузео фотељу министра финансија, на исти предлог закона дао - негативно мишљење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Министар Вујовић поднео оставку; Мали преузима финансије?


На некоректан однос Вујовића, како је рекла, и према колегама у Влади, указала је недавно и председница Владе Ана Брнабић. Она је казала да није у реду да неко ко је до јуче био члан Владе, сада износи оцене као независни експерт.


НЕ ТРПИ КРИТИКУ

ДОК је био министар, Вујовић је био познат и по томе што је тешко подносио критике на свој рачун. Дешавало се и да напусти скупштинску салу изнервиран примедбама опозиције, али и да добацује посланицима током њиховог обраћања због чега га је и председница Скупштине Маја Гојковић опомињала.