Група следбеника Драгана Ђиласа напала је вечерас око 20.30 сати раднике Градске чистоће који су чистили Теразијски тунел од налепница којима је тунел био излепљен и ђубрета које су оставили у тунелу, а које је ометало одвијање саобраћаја, објавио је заменик градоначелника Горан Весић на свом фејсбук налогу.

"Раднике ЈКП Градске чистоће који су после завршетка Ђиласовог протеста чистили Теразијски тунел напала је група од педесетак разуларених Ђиласових присталица, малтретирала их и вређала вербално и физички, шутирала возила и лепила налепнице по њима", написао је Весић.

Он је навео да је и овим гестом Ђилас "показао како он разуме демократију и шта би радио да, не дај Боже, добије власт и како се односи према свима који нису његови истомишљеници".

"Са свима који не мисле као он Ђилас је спреман да се обрачуна без обзира да ли су политички противници, левичари који су протестовали заједно са њим или радници Градске чистоће који само раде свој посао односно чисте град после нереда који он са својим све малобројнији следбеницима направи", истакао је Весић.

ПОПАДИЋ ПОТВРДИО: НАПАДНУТИ РАДНИЦИ ГРАДСКЕ ЧИСТОЋЕ

Директор ЈКП Градска чистоћа Марко Попадић потврдио је информације да су радници овог предузећа нападнути вечерас после протеста.


"Радници ЈКП Градска чистоћа у оквиру својих редовних активности уклањају отпад са јавних и саобраћајних површина после одржавања јавних скупова. Током вечерашњих активности на чишћењу Теразијског тунела од отпада који су учесници скупа оставили и налепница којима су зидови тунела били излепљени догодио се инцидент. Око 20.30 часова група од педесетак непознатих лица напала је раднике ЈКП Градска чистоћа који су чистили тунела", рекао је Попадић у изјави за Тањуг.

Како је навео, ова непозната лица су физички и вербално вређала и нападала раднике, отела им средства за чишћење, шутирала возила и лепила их налепницама.


"Радници нашег предузећа деценијама чисте Београд после јавних скупова, јер је њихов посао да Београд буде чист. Никада се до сада није десило да их било ко нападне и малтретира од учесника било ког политичког скупа", истакао је Попадић.

Он је најоштрије осудио вечерашњи напад и изнео очекивање да ће сви који су напали раднике ЈКП Градска чистоћа да одговарају.

СНС ОСУДИЛА НАПАД НА РАДНИКЕ ГРАДСКЕ ЧИСТОЋЕ

Српска напредна странка најоштрије је осудила вечерашњи напад Ђиласових, Обрадовићевих, Јеремићевих и Трифуновићевих присталица на запослене ЈКП Градска чистоћа у Београду.

"Физички напади, малтретирање, вређање и вербално понижавање запослених у ЈКП Градска чистоћа само зато што су радили свој посао најбоље показује одлике овог Савеза и шаље недвосмислену поруку свим грађанима које су то вредности које СЗС заступа, као и да не постоје границе њиховог нецивилизацијског и примитивног понашања", саопштила је СНС.

Та странка позива надлежне органе да што пре реагују и заштите грађане од "дивљачког понашања представника и присталица СЗС, који су срамота и Београда и целе Србије".