ЛИЦЕМЕРЈЕ политичара из опозиционог Савеза за Србију најбоље се показује на следећем примеру: ван земље причају како је Србија одговорна за све ратове, а када се врате, онда "глуме" велике патриоте, рекао је данас министар унутрашњих послова и функционер Српске напредне странке Небојша Стефановић, новинарима у Батровцима, приликом презентације нове опреме на граничном прелазу.

Стефановић је истакао и да му је застрашујуће да неко пребацује кривицу на српски народ као што је то Вук Јеремић урадио у БиХ, када је рекао да је Србија крива за све ратове.

- Шокирала ме је и изјава лидера Савеза за Србију кроз уста Милојка Пантића, да је једини разлог што су Албанци одлучили да се отцепе било то што су Срби кренули у етничко чишћење. Био сам пренеражен овом изјавом, нарочито јер сам на челу министарства чији су припадници страдали од шиптарских терориста на КиМ - рекао је Стефановић.

Каже да је понекад веома изненађен шта може све да чује од лидера СзС и оних који говоре у њихово име, будући да је, додаје, свима јасно да иза протеста стоје управо они.

Министар унутрашњих послова истакао је и да је граница Србије сигурна и да припадници МУП професионалним и добрим радом гарантују безбедност наше земље. Стефановић је истакао да су мобилни читачи докумената новина која ће омогућити бржу и ефикаснију контролу већег броја путника на граничним прелазима.

- Ови уређаји су повезани са свим базама МУП, тако да се у кратком времену може проверити да ли је пасош исправан, да ли се лице налази на потерници и све остало што је потребно - објаснио је Стефановић.

Осим нових мобилних читача докумената, приказани су и уређаји за детектовање експлозива и наркотика најновије генерације, уређај који поседује више камера за преглед тешко доступних места на теретним моторним возилима. Представљен је и уређај који се употребљава за детектовање евентуалног присуства људи у затвореном простору анализом ваздуха, као и беспилотна летелица са термовизијском и дневном камером високе резолуције.


ПАНТИЋЕВ ГОВОР МРЖЊЕ

НА скупу синоћ у Панчеву, Милојко Пантић оптужио је власт да је "Јасеновац лажно стављен у центар пажње да би Срби заратили са Хрватима!". Пантић је окупљенима "објаснио" да "Јасеновац ником није пола века сметао у комунизму и да је направљено спомен--обележје како се не би заборавио овај усташки злочин".

- А после Дејтонског споразума, српски властодршци су мржњу усмерили према Албанцима са Косова. Покушали су да Косово очисте од Албанаца који су се због тога и ни због чега другог отцепили од Србије - рекао је Пантић.