Градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири не одустаје од своје замисли уједињења Града Митровице, па је петицију са више од 16.000 потписа данас предао и председнику привремених приштинских институција Хашиму Тачију.

Након састанка с Тачијем, Бахтири је рекао да је затражио да преузме иницијативу и да петицију што пре достави парламенту на усвајање, јавила је КТВ.

Прочитајте још: СРПСКА ЛИСТА УПОЗОРАВА: Бахтирију би снови могли да прерасту у кошмар

"Очекујемо да одлука буде брзо донесена јер су грађани Митровице разочарани спорошћу. Ви знате да је Митровица неправедно подељена и да ми сада тражимо да она буде уједињена, зато што северни део граде воде паралелне структуре", рекао је Бахтири, пренела је Коха.

Бахтири је до петицију најпре поднео Министарству за локалну самоуправу, али је тај ресор одбацио са образложењем да та иницијатива није у складу са косовским уставом.

Такође, он је петицију раније предао и председнику парламента Кадри Весељију који му је обећао да ће се она брзо наћи на дневном реду, што се, међутим, није догодило.

Прочитајте још: Албанци хоће целу Митровицу!

Бахтири каже да је подршка његовој иницијативи неопходна и да је је ту подршку добио од свих лидера, осим премијера привремених приштнских институција Рамуша Харадинаја.

"Немојте ме присиљавати да идем даље”, рекао је Бахтири.