ИЗЈАВА првог потпредседника Владе Ивице Дачића да је разграничење званична понуда Београда у преговорима са Приштином изазвала је подозрење код дела опозиције, али и код појединих чланова кабинета у Немањиној 11.

Тако је, реагујући на ове Дачићеве речи, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић данас рекао да "никакву другу политику, осим постизања компромиса у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244, Влада никада није утврдила".

- Ја се залажем за такву политику и положио сам заклетву као министар да ћу чувати Косово као саставни део територије Србије - изјавио је Поповић за Спутњик.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Дачић: Приштина опет хоће у Интерпол, не разумем њихову потребу за самоубилачким потезима

Дачић је данас разјаснио своју изјаву од јуче, рекавши да је разграничење једна од идеја за решавање косовског питања, а да ће се о договору са Приштином, ако до њега дође, свакако коначно изјаснити највиши државни органи и грађани Србије.

На питање новинара ко је донео одлуку да је разграничење званичан предлог, пошто Скупштина није одлучивала о томе, Дачић је узвратио питањем:

- Да ли је Зоран Ђинђић излазио пред парламент када је износио такав предлог?

Указао је да се ради о једној од идеја које постоје, да то није званичан предлог, нити га је неко у име Србије послао, већ је само поменут на састанцима.