Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма прокоментарисао је дискусију Александра Вучића и Хашима Тачија на Минхенском безбедносном форуму.

- Јучерашња панел дискусија на Минхенском безбедносном форуму је све показала, на основу дискусије председника Србије Александра Вучића и председника такозваног независног Косова Хашима Тачија. Тачи је изгледао као окривљени који нема ниједан аргумент, па се брани ћутањем, а одрекли су му и адвокати, односно чланице у Савету безбедности Уједињених нација, које су признале такозвано независно Косово, јер су сви, једногласно, у Савету безбедности Уједињених нација тражили да Приштина повуче таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине - изјавио је председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма.

Прочитајте још: ВУЧИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ТАЧИЈУ: Зашто преговарате са Србијом, ако је све завршено? Како се десило да нисте чланица UNESCO-a, Интерпола?

- На питање председника Србије Александра Вучића "покажите ми где пише у Бриселском споразуму да је обавеза Србије да се не противи уласку Косова у институције међународне заједнице" , Тачи је прескочио тај одговор ћутањем. Изненадило ме је што је и Јоханес Хан ћутао и није се укључивао у дискусију. Ћутање међународних званичника, као јучерашње Јоханеса Хана, се може протумачити као одобравање, у овом случају ставова председника Србије Александра Вучића", рекао је Марковић."Што се тиче 11. годишњице једностраног проглашења независности такозваног Косова, албанским вођама на Косову, пре свега Тачију, Харадинају и Весељију, уместо честитки, треба послати позивнице за Суд за ратне злочине - изјавио је председник Јединствене Србије.