КОНАЧНА одлука о томе да ли ће се ићи на ванредне парламентарне изборе или ће они бити одржани у редовном термину, на пролеће следеће године, биће донета крајем фебруара, када би требало да буду одржане седнице Председништва и Главног одбора СНС - сазнају "Новости".

Према нашим информацијама, планирано је да до окупљања врха напредњака дође када председник Србије Александар Вучић заврши кампању "Будућност Србије", у којој обилази земљу и разговара са грађанима.

Председница Скупштине Србије и функционерка СНС Маја Гојковић изјавила је у среду да ће приликом одлучивања о могућим парламентарним изборима преовладати интереси Србије, а не лични осећај доказивања да СНС има подршку грађана за политику коју промовише садашња влада.

Прочитајте још - Дарко Глишић: Сви у врху странке су за изборе

- Приликом одлуке о изборима свакако неће преломити наш лични осећај да хоћемо да докажемо да имамо подршку грађана Србије за политику будућности коју промовише председник Вучић, али и парламент доношењем добрих реформских закона. Преовладаће интереси Србије да ли је у овом моменту добро поново изаћи на биралишта и тражити поверење грађана - рекла је Гојковићева за ТВ Прва.

Председник Извршног одбора напредњака Дарко Глишић рекао је, у интервјуу за "Новости", да су сви у врху СНС за изборе, а да је једино председник Вучић државне интересе ставио изнад страначких.