ГНУСНО је стављање у исти кош оних који су се борили против фашизма и оних који су помагали окупатору у прављењу Србије "јуденфраи државом" - стоји у отвореном писму Јеврејске општине Београд упућеном лидеру ПСГ Сергеју Трифуновићу.

Реч је о одговору на Трифуновићеву изјаву, у којој наводи да је "потпуно небитна ствар да ли неко у кући држи слику Драже Михаиловића, Димитрија Љотића или Броза или не знам Коче Поповића".

Прочитајте још: Мали: Ђиласу боље иду личне него државне финансије

У писму Јеврејске општине наводи се да су њени чланови и на левој и на десној страни политичког спектра, али и да око једне једине ствари нема дискусије - сви који су сарађивали са окупатором, сви који су наше претке слали у смрт, они су против којих ћемо се огласити јуче, данас и заувек:

- Обраћамо вам се у име 11.000 београдских Јевреја који су уз помоћ пропагадне машинерије нацистичког колаборационисте Димитрија Љотића и квислиншке владе коју је предводио његов рођак Милан Недић страдали у логорима и на стратиштима широм Београда. Да ли мислите да треба да буде "небитно" да ли је у некој немачкој кући на зиду окачена фотографија канцелара Вилија Бранта или фирера Адолфа Хитлера? Како се осећате ако уђете у неки дом у Хрватској, а тамо је, на пример, слика Анте Павелића? Је л' то исто као да сте видели портет Иве Лоле Рибара? Разумете ли разлику и да ли вас се тиче?Прочитајте још: Стефановић: Поручили да ће вешати због различитог мишљења