Председник Србије Александар Вучић истако је данас, поводом чињенице да су сви албански медији на Косову, као главну пренели вест о протестима против њега, да је довољно да се погледа ко се радује његовој пропасти, па да све буде јасно.

Вучић је, у Вршцу, након обиласка постројења за снабдевање водом у оквиру кампанеј „Будућност Србије“, у изјави новинарима казао да је њему веома интересантно што је Рада Трајковић рекла да „протести не могу да се сакрију до Лондона“.

„Где нађе баш Лондон? У Грачаници је било свега 19 људи, петоро истих који су били и на протесту у Косовској Митровици, где живи 19.000 Срба“, констатовао је он.

Вучић је казао да такву "срећу и хистерију" код албанских медија није видео до сада, али је приметио да нису хтели да кажу да је на протесту било само 19 људи, као и неки медији у Београду.

„Сликали су први ред, а нису рекли да други и не постоји“, додао еј он.

Каже да је питање што се Албанци радују његовој пропасти, да ли зато што ради нешто лоше у српском интересу или је то зато што као српски лидер штити српске интересе на Косову и Метохији и што је у томе био успешан.

Упитао је зашто протесте организују у тренутку, када је Приштина увела таксе, и само захваљујући сналажљивости Србије и добрих јавних финансија, наша земља успева да и даље снабдева српске средине на Космету.

„Зашто ако протестујете не протестујете и против тога. Срби на Косову и Метохији најбоље знају и захвалан сам им на томе“, рекао је он.

Вучић је подсетио да је на протесту у Косовској Митровици било 53 људи, а у Грачаници 19, и да то не значи да их је било укупно 72, пошто је на оба места било више истих људи.

„Захвалан сам Србима на Косову и Метохији што су увек знали шта је држава, што су чували српска огњишта где су била најугроженија. Било је више оних који су јуче протестовали против протеста у Грачаници, него оних који су изашли на протест“, закључио је он.

ЗЕМЉУ ДА ВОДЕ ОВИ ШТО ВРЕЂАЈУ ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ?

"Политика вешала" никад неће победити политику рада, марљивости, посвећености и политику будућности Србије, уверен је председник Србије Александар Вучић, али је додао да је био шокиран затрашујућим увредама које је на протесту изнео писац Марко Видојковић на рачун професора и студената Правног факултета у Београду.

"Нећу ништа више да коментаришем, да не кажу опет да сам неког вређао", рекао је Вучић, на питање новинара да прокоментарише то што су се опет на јучерашњем простету појавила вешала и поред осуде од стране већег дела јавности.


Такође, на питање да прокоментарише то што је јуче на протесту писац Марко Видојковић рекао да је Правни факултет "легло невероватних смрадова и олоша" и "легло криминала", Вучић је рекао да је шокиран и да су то неумесне и застрашујуће тврдње.

"Шта да кажете? То је када поред Правног факултета пролазите тако што сте два пута појели пљескавицу и упутили поглед ка факултету и толико знате о Правном факултету, колико зна господин Видојковић, онда можете себи да дозволите тако неумесне реченице и неумесне и застрашујуће тврдње да износите у јавност", рекао је Вучић.

Навео је да мисли да су професори и студенти на Правном факултети добро разумели о чему се ту ради.

"Шта да кажете на то када неко каже да је Правни факултет најсмрдљивији факултет, где су олош и криминалци, шта на то да кажете? И они који то кажу сутра треба да воде земљу. Понекад се шокирате, немам коментар није за коментарисати", рекао је Вучић.

ЗА ШЕСТ ДО ОСАМ ГОДИНА БРЗОМ САОБРАЋАЈНИЦОМ ДО РУМУНИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас у Вршцу, током посете Јужнобанатском округу, да ће у наредних сест, седам или осам година бити завршена брза саобраћајница са "две плус две траке", Панчево - Вршац - до румунске границе, дуга 86 километара.

"Чекамо Румуне да нам кажу да ли ће да граде аутопут или ће да остане на брзим саобраћајницама", рекао је Вучић новинарима у Вршцу.

Вучић је сумирао све "тачке" на којима се ваља ангажовати, те истакао да је током ове кампање чуо шта све и где прецизно треба урадити да би се олакшао и унапоредио живот грађанима.

Истакао је значај аутопута Београд - Зрењанин, од Пупиновог моста, у дужини од 56 километара.


Како је рекао, преговара се са Кинезима, а цена тог аутопута била би око 280 милина евра.

Поменуо је и изградњу аутопута од Зрењанина до Новог Сада, који би такође коштао око 250 милиона евра.

"Дакле, вредност је укупно 530 милиона евра", указао је председник.

Навео је да ће се радити и на даљој рекоснтркцији железничке пруге, те подсетио да је урађена главна станица у Панчеву.

"Сада возови иду бризном између 60 до 90 км на сат, на прузи Панчево - Вршац. Реновираћемо пругу за брзине до 120 км на сат", истакао је председник.

Указао је на значај пута Опово - Дебељача, јер је, каже, важан и за друга места, попут Ковачице, који ће бити завршен у наредном периоду.

Председник је напоменуо да је задовољан једном ствари у Јужнобанатском округу - доласком немачке фирме ЗДФ у Панчево, која је, каже спас за тај град, који ће донети огромну нови квалитет.

Ипак, истакао је да многим стварима није задовољан, те да је потребно да се пронађу мањи инвеститори и да се на тај начин, али и кроз инфраструктурне пројекте, помогне Опову, Белој цркви, Алибунару, Пландишту, Ковину...

"Свуда нам недостаје тај још један прозиводни погон, иако сам отворио више од 100 фарика. Није довољно. Србија није мала, али као да нам треба још толико да би људи могли да буду сигрунији и да имају стабилан посао. Задовољан сам што могу да видим недостатке, шта морамо да поправљамо, да радимо ефикаснсније, да се суочимо са проблемима. Увек је добро да можете такве ствари да радите", рекао је Вучић.

ВЛАДА ВРАЋА СУБВЕНЦИЈЕ НА ГОРИВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Председник Србије Александар Вучих најавио је данас да ће Влада Србије у четвртак донети одлуку о враћању субвенција на гориво за пољопривреднике.

Вучић је рекао да је одлучено да се врати мера субвенционисања приликом куповине горива за пољопривреднике и да ће ту одлуку усвојити Влада Србије у четвртак.

Председник је, обраћајући се грађанима Вршца, обећао да ће држава у наредном периоду још више подржавати сектор аграра и улагање у пољопривреду.