ПОЛИТИКА вешала никада неће победити политику рада, марљивости, посвећености и будућности Србије, рекао је данас председник Александар Вучић, коментаришући протесте опозиције на којима је посланик Двери Срђан Ного носио макету вешала.

Он се осврнуо и на речи писца Марка Видојковића да је Правни факултет "легло криминала, смрадова и олоша":

- То је када поред Правног факултета пролазите тако што сте два пута појели пљескавицу и упутили поглед ка згради, толико знате о овој установи, колико зна господин Видојковић. Онда себи дозвољавате неумесне реченице и застрашујуће тврдње. И они који то кажу сутра треба да воде земљу.

Он је додао да су професори и студенти на Правном факултети добро разумели о чему се ради. Председник је истакао да није разумео хумор Амбасаде САД, која је објашњавајући зашто су се њихови службеници састали са организаторима протеста и лидером ПСГ Сергејом Трифуновићем, медијима послала списак обавеза: разговор са опозиционим лидерима, потрага за најбољом пљескавицом, куповина "смокија" и "бананице"...

- Ничег посебно важног, нити забрињавајућег не може бити у разговору дипломата са човеком који жене назива фуксама. Не знам какав им је био ручак, али надам се да су они који су их послужили издали фискални рачун и да су Американци и остала господа платили порез - рекао је Вучић и поручио да је важно да људи знају да ниједна амбасада неће управљати српском политиком.

БОЈКОТ СКУПШТИНЕ ПОСЛАНИЦИ Савеза за Србију бојкотоваће сутрашњу седницу Скупштине. У саопштењу опозиционог блока наводи се да у раду републичког и локалних парламента неће учествовати све док се не испуне захтеви протеста "Један од пет милиона".

Председник је захвалио грађанима са КиМ што су увек знали шта је држава и навео да је на протесту опозиције у Косовској Митровици било 53 људи, а у Грачаници 19.

АВРАМОВИЋ: ОСВЕТА ЛОШИХ ЂАКА

- ПРАВНИ факултет се сусретао са различитим критикама током свог постојања, али никад обојеним оволиком дозом примитивизма и мржње - рекао је професор факултета Сима Аврамовић. - Лични и политички анимозитет не оправдава квалификовање једне угледне институције као легло највећих смрадова, олоша, кретена и криминала. Видојковић олако вређа хиљаде сјајних студената. Све ово личи на чувену академску причу о освети лоших ђака.