Председник наше земље Александар Вучић наставио је данас кампању "Будућност Србије". Вучића је у Банату дочекао велики број грађана. У Вршцу се окупило око 3.000 људи, а у Белој Цркви око 1.500 мештана који су поздравили председника.

Пратите на сајту "Новости" сва дешавања током кампање шефа државе.

ВУЧИЋ ПОСЕТИО „ФАБРИКУ УТВА“

Председник Србије Александар Вучић посетио је је данас фабрику "Утва авио-индустрија" у Панчеву.

Он је обишао два производна погона, а дочекали су га радници фабрике.

Руководиоци фабрике су упознали Вучића која врста гондола хеликопетара ће се овде прозиводити.

Вучићу је такође показан авион "Сова" који је још у фази пробе, као и макета "Сове" која служи за обуку екетричара и механичара и модификација крила авиона "Ласта ПТ 2".

Након тога Вучић ће се на централно градском тргу обратити грађанима, заједно са премијерком Аном Брнабић и председником покрајинске Владе Игором Мировићем.

ВУЧИЋ У КОВИНУ: ДА ПОВЕЋАМО ЗАПОСЛЕНОСТ У ЈУЖНОБАНАТСКОМ ОКРУГУ

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас поподне Установу за спорт Ковин, где је разговарао са спортистима Јужнобанатског округа.

Ту је присуствовао тренингу карате клуба "Раднички Ковин", као и кондиционом тренингу одбојкашког клуба "Баваниште".

Испред Установе за спорт, председника су дочекали бројни грађани, којима је он у обраћању поручио да ће и Ковин и Србија бити боље место за живот, као и да очекује да, осим ЗТФ у Панчеву, стигне још неколико важних инвеститора за Јужни Банат.

"Желимо да повећамо запосленост у Јужнобанатском округу", поручио је Вучић.

Он је истакао да су приоритети изградња аутопута Панчево - Вршац и Београд - Зрењанин, што ће, како је рекао, привући инвеститора у тај крај.

"Довођење гаса у сваки крај и изградња ових аутопутева на најбољи начин упутиће позивицу свима коиј желе да граде фабрике, отварају погоне и запошљавају људе", рекао је Вучић.

Он је истакао да је намера да приближимо Румунију, али и Београд Румунији, да Темишвар не буде далеко, али и да страни инвеститори не кажу да им је далеко аутопут и да зато не отварају фабрике овде.Подсетио је грађане да је јавни дуг био 79 одсто БДП-а, а да је данас 50 одсто и да је тешким реформама земља спашена од банкрота, те да три године за редом Србија има суфицит у буџету.

"Хоћемо да оставимо нашој деци чисте рачуне и да са надом чекају своју будућност и своје потомке", нагласио је Вучић.

Председник је рекао да су грађани сведоци великих притисака на Србију, пре свега по питању Косова и Метохије и поручио да ће држава чувати народ и земљу, много снажније него што су они, у чије је време Косово прогласило независност, а Црна Гора се одвојила од Србије.

"Знам да вас секира када чујете да неко протестује. Немојте да вас то брине. И данас су тројица рекли да овде никога неће бити, а вас је неколико хиљада. Немојте да бринете, људи чија су политика насиље и вешала, не могу да победе вас, пристојне људе и оне који се вредно боре за ову земљу", рекао је Вучић и захвалио им се на подршци коју му пружају.

Председник се из Ковина упутио у Панчево, где ће обићи фабрику "Утва авио-индустрија", као и завршне радове у Општој болници у том месту, а затим ће се, са председницом владе Аном Брнабић обратити грађанима.

Претходно, Вучић је током посете Јужнобанатском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије", обишао Опово, Банатско Ново Село, Вршац и Белу цркву.

ВУЧИЋ У ФАБРИЦИ ПЕЧУРАКА У КОВИНУ


Фото: С. Ровчанин


Председник Србије Александар Вучић посетио је данас фабрику за производњу и прераду печурака "Делта Данубе" у Ковину, настављајући обилазак Јужнобанатског округа, у оквиру кампање "Будућност Србије".


Председника су испред фабрике, дела индонежанске "Баwазир Гроуп", који је у Ковину отворен 2016. године, сачекали генерални директор "Делта Данубе" Сунил Мамгаин, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и председница општине Ковин Сања Петровић и радници.


Фото: С. Ровчанин

Према речцима Мамгаина, у Ковину се дневно производе шест тона печурака које се извозе у Русију и Холандију.


Фабрика, која има 230 запослених, има два погона са по 20 просторија за узгајање печурака, као и погон за сортирање, замрзавање и паковање шампињона.


Фото: С. Ровчанин


Индонежанска компанија је у погон у Ковину до сада уложила четири милиона евра.

Вучић ће посету Ковину наставити обиласком Установе за спорт Ковин где ће се састати са спортистима Јужнобанатског округа.


ВУЧИЋ ПОСЕТИО БЕЛУ ЦРКВУ И ВРШАЦ

Председник Србије данас је у обиласку Баната, приликом посете Белој Цркви и Вршцу, Вучића је дочекао велики број грађана. Око 3.000 људи поздравило је председника у Вршцу, а око 1.500 мештана окупило се у Белој Цркви.

Вучић је поручио данас, током посете Опову, да политика вешала и политика прошлости неће победити политику будућности.

Он је у разговору са мештанима, испред Дома здравља у том месту, рекао да се брине о Опову, као и о целом Јужнобанатском округу и истакао да је за тај крај потребна још једна фабрика.

Додао је да зна свако село и проблеме сваког села у оповској општини и да брине о њима.

"Немојте да бринете и да се секирате када видите да има оних који нису одговорни, а који би да нас врате у прошлост. Политика вешала и политика прошлости никада неће победити политику будућности?", поручо је Вучић и захвалио на величантсвеном дочеку коју су му мештани приредили испред Дома здравља.

Председник је навео да је општина Опово била задужена 105 милиона динара, а да су данас дугови спуштени на 70 милиона, али и истакао да није задовољан ни ониме што је урадила садашња власт, јер то још увек није довољно.

Истакао је да се у претходном периоду радило на побољшању услова за најмлађе и најстарије, а планови су и да се ради на заспошљавању, што је за најнеразијенију општину у Војводини најважније.

"Бринемо о Опову, као што бринемо о целом Јужнобанатском округу", подвукао је Вучић.

Он је нагласио да ће се радити на томе да се брзо заврши пут до Дебељаче.

"Са радовима на том путу се кренуло 2011. године, али, видели сте, изгубљени су милиони динара, вас грађана Опова и других грађана Србије. Сада је више него крајње време да то завршимо", казао је Вучић.

Истакао је да ће бити изграђен аутопут Београд-Зрењанин и Зрењанин-Нови Сад, чиме ће, како каже, грађани Опова бити боље повезани и са Зрењанином и са Београдом, а много ће значити и за довођење инвеститора.

"То ће значити да људи овде могу да остану и планирају своју будућност", нагласио је председник.

Фото Танјуг
Подсетио је на инвестицију ЗТФ која је дошла Панчево, а која ће значити и за Опово, и додао да му је на тој инвестицији честитала чак и канцеларка Немачке Ангела Меркел.

"То је капитална инвестиција која ће запошљавати људи и моћи ћете да видите колико ће промена донети у цео Јужнобанатски округ", казао је Вучић.

Председник Србије данас је наставио кампању "Будућност Србије" обиласком Јужнобанатског округа, а прва тачка је Опово, где га је испред Дома здравља дочекао велики број мештана.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Председник Вучић обилази Банат

ОБИЛАЗАК ДЕЛА ПУТА ОПОВО - ДЕБЕЉАЧА

Фото Танјуг

Прдседник Србије Александар Вучић обишао је данас у оквиру посете Јужно-банатском округу, део изграђеног пута Опово-Дебељача.

Изградња локалног пута Опово-Дебељача започета је 2011. године али су првобитно урађени радови, односно посипање туцаником у дужини од око четири километара, потпуно пропали па се радовима на путу поново приступило 2017. године.

Тада је урађена и нова пројектно-техничка документација која је предвидела фазе у изградњи пута укупне дужине 12,6 километара.

Фото Танјуг

Пут омогућава бољу повезаност општина Опово и Ковачица, што је веома значајно и за повезивање са Београдом, приближавање аутопуту и аеродрому.

У септембру 2017. започета је и последња фаза асфалтурања овог пута.

Носилац радова на путу су Општина Опово, уз подршку Покрајинске владе и Управе за капитална улагања АП Војводине.

ВУЧИЋ СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У БАНАТСКОМ НОВОМ СЕЛУФото Танјуг

Председник Александар Вучић посетио је данас газдинство породице Максимовић у Банатском Новом Селу, где је разговорао са пољопривредницима тог краја.

Породица Максимовић је председника Вучића дочекала на традиционалан начин, уз погачу и со.

Председник је обишао фарму са власником Мирком Максимовићем, са којим је разговаро о томе како држава може да помогне пољопривредним произвођачима у овом крају.

Максимовић је председнику сугерисао да је одлука о прелевманина за млеко "добра ствар", на шта је Вучић, кроз шалу узвратио како ће му због изјаве коју је дао у Бујановцу о прелевеманима за млеко "спремити конопче у Бриселу, када први пут оде тамо".

"Али, то је био мој посао. Ми треба да штитимо наше сељаке, а не бриселске", рекао је Вучић.

Максимовић је констатовао да је говедарство једна од примарних грана пољопривреде, а Вучић је изразио уверење да ће олакшице, када је реч о извозу меса на тржиште Турске, помоћи да та грана пољопривреде напредује.

"Прексиноћ сам разговарао са Ердоганом и захвалио му што је повећао увоз јунетине са 5.000 на 10.000 тона. Сад нам дају да извозимо и сунцекретово уље за Турску и то је све добро за нашу привреду", рекао је Вучић.
Фото Танјуг

Максимовић је показао председнику објекат који је у изградњи за 150 јунади у тову и истакао да је један од највећих проблема са којим се суочавају пољопривредници то што не могу да пронађу довољно радника.

Газдинство породице Максимовић, које се простире на близу 500 хектара земљишта, поседује 380 грла стоке, а годишње произведе око 750.000 литара млека.

Прододица се од 2003. године бави узгојем стоке.

Власници најављују проширење капацитета за 150 јунади у тову.

Са председником Србије су и председник покрајинске Владе Игор Мировић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Панчева Саша Павлов.


У ПОСЕТИ КОМПАНИЈИ "HITEAM" У ВРШЦУ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Вршцу ИТ компанију "HITeam", у наставку обиласка Јужнобанатског округа.

Председника су испред компаније дочекали градоначелница Вршца Драгана Митровић, власник "Е-смарт систем" Горан Вељовић и директор фирме "HITeam" Дејан Танасијевић.
Фото: С. Ровчанин

Вучић је са домаћинима обишао објекат и погледао филм о раду компаније и њиховим будућим плановима.

Према речима Танасијевића, годишњи промет компаније је 1,5 милиона евра, а у њој је запослено 23 људи.

Фото: С. Ровчанин

Компанија "HITeam" је у Научно-технолошком парку у Вршцу прошле године отворила производно-пословни објекат за производњу информатичке опреме, као и први еколошки "Дата центар" у Србији.

Изградња тог објекта у Вршцу поцела је у септембру 2015. године, на површини од површине 1.772 метара квадратних.

За изградњу објеката, компанија "HITeam" је од Покрајинске владе добила кредит од 20 милиона динара.

Фото: С. Ровчанин

Фирма има уговор о дугорочној пословно-техничкој сарадњи са аустријском компанијом "Schrack technic", која планира да производе из вршачког погона извози у Русију.

Власник "HITeam" компаније је "Е-Смарт систем".

ГРАЂАНИМА ВРШЦА: МОРАМ ЈОШ ЈЕДАН ПОГОН ДА ВАМ ДОВЕДЕМ

Даћу све од себе да у Вршац доведемо још једног великог инвеститора, попут ЗТФ у Панчеву, поручио је председник Србије Александар Вучић грађанима Вршца, који су га дочекали испред школског центра "Никола Тесла".

Фото: С. Ровчанин

"Аутопутеви значе долазак више инвеститора и Вршац ће бити погодније и подобније место за то. Осим Хемофарма и улагања у ИТ сектор, знам да је Вршцу потребан још један прозиводни погон, још једна фабрика и даћу све од себе да са пријатељима из света и стварајући још бољи инвестициони амбијент доведемо још једног инвеститора у Вршац. Људи морају да остану", поручио је он.

У нади да ћемо моћи да имамо још једног инвеститора попут ЗТФ, на којем нам је честитала чак и немачка канцеларка, верујем и надам се да још једну такву фабрику у јужни Банат можемо да доведемо, а једини град који може да има толико запослених као Панчево је Вршац.

Фото: С. Ровчанин


Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање "Будућност Србије", школски центар "Никола Тесла" у Вршцу, у коју је у последњих пет година уложено 32 милиона динара.

Велики број грађана који су га дочекали носили су осим српских застава и плакате са натписим "Будућност Вршца" и "Уз Александра Вучића пристојна Србија", "Вршац је уз Вучића", "Пензионери су уз Вучића".

Он је захвалио гарђанима што су га у толиком броју сачекали, што су подржали и њега али и политику пристојности и нормалности коју спроводи.

Поновио је да се очекује да до краја ове године буду завршени све припреме за брзу саобраћајницу преко Вршца до румуснке границе и да се потом крене са изградњом тог пута.


Фото: С. Ровчанин

"Увек сам мислио да неког можете да волите или не волите, али резултати су ти који показују да ли сте успешни или не", рекао је Вучић, наводећи да је пре неколико дана обишао Грделичку клисуру где се налази део Коридора 10, да ће ускоро бити отворен пут Обремовац-Чачак.

Такође, открио је да је донета одлука, и да ће то бити на Влади у четвртак, о враћању субвенција за гориво пољиопривредницима.

"Имаће већу подршку на наредном периоду", додао је он.

Фото: С. Ровчанин

Грађанима је поручио да Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили , као ни прошлости.

"Многи су се насекирали гледајући све оне који су скочили на нашу земљу мислећи да је окрену прошлости. Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили, онима који јој нуде вешала. Србија хоће да буде земља будућности, наде. да се деца школуку и запосле, имају породице и пристојно живе од своје зараде", рекао је Вучић.

Грађанима је захвалио још једном на подршци и на разумевању да није увек лако водити земљу приснуту споља разним притисцима.

"Али знам да сте поносни, као и да ти споља више поштују Србију, јер умемо да чувамо своју независност, слободу и то да ви - грађани Вршца, Србије, одлучујете каква ће политика да се води а не стране амбасаде", истакао је Вучић.

Србија младости, фабрика победиће оне који желе да се врате у прошлост.

Школски центар "Никола Тесла" је средња струцна школа цији програм образује осам образовних профила трецег и цетвртог степена у три подруцја рада - машинства и обрада метала, економија, право и администрација и електротехника.

Ђаци те школе уце у савремено опремљеној згради у којој је смештено 23 одељења са око 650 уценика.

Школа осим шест класицних уционица поседује и седам специјализованих уционица, 12 кабинета, две фискултурне сале и радионице за обављање практицне наставе, али и библиотеку, зборницу, просторију за друштвене активности.

У школи ради 57 наставника.

Директор школе Жељко Ивковић каже да је у последњих пет година у ту школу уложено 32 милиона динара разлицитим средстивима локалне самоуправе и покрајинске владе.

Наводи да школа има добру сарадњу са привредом, те да ђаци треце и цетврте године одлазе на струцну праксу у италијанску компанију "Гаме официра Еаст".

ВУЧИЋ ОБИШАО БОЛНИЦУ ЗА ПЛУЋНЕ БОЛЕСТИ У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Председник Александар Вучић обишао је Специјалну болницу за плућне болести "Др Будислав Бабић" у Белој Цркви, једној од данашњих тачака његове кампање "Будућност Србије", а дочекао га је велики број грађана и запослених у тој медицинској установи.

Фото: С. Ровчанин

Окупљени грађани носили су заставе Србије и транспаренте на којима пише "Пензионери су уз Вучцића" , "Уз Александра Вучића - напредна Србија" и уз "Александра Вучића - пристојна Србија".

У последње две и по године у реновирање ове болнице уложено је 60 милиона динара од чега је 4,5 милиона искоришћено за нов санитет, рекао је дирекор Будиша Југа.

Поред санитета, у болници је набављен и дигитални рендген, којим је замењен претходни, стар 30 година.

Новац који је дала држава искоришћен је за реновирање и завршавање радова на згради, које је почело 2008. године, али је убрзо и прекинуто, рекао је Југа.

Застој на реновирању зграде трајао је до 2017. године, а радови су завршени током прошле године.


Фото: С. Ровчанин

Како је навео директор, очекује се до 15. марта још 88 кревета са ноћним ормарићима, чиме ће болница бити у могућности да ради у пуном капацитету, што је 200 лежаја.

Директор Југа је истакао да је ова болница од регионалног значаја јер се једина бави плућним патологијама, а да је од значаја за целу Србију јер једина лечи плућну патологију код психијатријских пацијената.

Особеност јој је и лечење туберколозе и спречавање њеног ширења.

Специјална болница за плућне болести основана је 1820. године као Комунитетска грађанска болница и једна је од ретких здравствених установа на територији Војводине која никада није прекидала са радом.


НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ ЗДРАВСТВА ОДЛАЗАК ЛЕКАРА И СЕСТАРА

Председник Александар Вучић изјавио је данас поподне да је Србија 2012. године била најгора у Европи, према индексу који мери стање у здравству у ЕУ, док је данас боља од осам земаља.

Фото Танјуг

Током обиласка болнице за плућне болести у Белој цркви, Вучић је, упитан колико је уложено у здравство од 2014. године, рекао да су набављене нове медицинске машине - од гама ножа, акцелератора, као и да су реновирана одељења и целе болнице у Србииј.

"Без обзира на све то, много се секирам, јер колико год да улажете увек наиђете на нешто што није обнављано деценијама и што личи на ''шупу и рупу'', а не на дом здравља", рекао је Вучић.

Он је истакао да је највећи проблем у здравству то што земљу напуштају лекари и, посебно, медицинске сестре.

Да би се то зауставило потребно је повећати плате медицинским сестрама и лекарима и то тако да буџет то издржи, указао је председник.
Фото Танјуг

Упитан да ли држава има у буџету довољно новца за то, Вучић је казао да се увек остави нешто више новца због евентуалних елементарних непогода или поплава, како би се могло интервенисати.

"Дакле, имамо, али потребна су нам већа повећања, 30 одсто да увећамо да би људи били мотивисани да остану овде", казао је Вучић.

Додао је да, када би лекар специјалиста имао плату од 2.200 евра, онда не би "јурио" у неку европску земљу, те констатовао да су за то потребна много већа повећања.

Како каже, уколико би драстична повећања била у медицинском сектору, у другом делу јавног сектора би се одмах побунили и питали зашто нема повећања и тамо, те додаје да не може да објасни и каже да је у свету већа потражња за медицинским радницима, него за, на пример, секретарицама у јавном сектору.

Каже и да би толико повећање у јавном сектору довело до разарања приватног сектора и економије, као што је било 2008. године.

"То је врзино коло у којем морамо пажљиво да се понашамо, да јачамо нашу економију и уз јачање економије, да радимо на томе", рекао је Вучић.