ДЕО опозиције усвојио је у среду предлог "Споразума са народом" од седам тачака, у којем су се обавезали да неће учествовати на изборима све док се не испуне услови за слободно и поштено гласање. Они су најавили и да ће напустити све скупштине у којима су укинута демократска начела.

По овом споразуму, договорили су се и да ће после слободних и поштених избора формирати владу стручњака у којој неће бити лидера странака, а која ће у року од годину дана спровести систематске мере, како би се после тога расписали нови избори.

Прочитајте још - Јованов: Ако опозиција жели изборе, имаће их

Овај споразум су потписали оснивачи Савеза за Србију - Драган Ђилас, Бошко Обрадовић из Двери, Зоран Лутовац из ДС, Небојша Зеленовић из Заједно за Србију, Милан Стаматовић из Здраве Србије, Борко Стефановић из Левице, Вук Јеремић из Народне странке... Изван СзС свој потпис су ставили Зоран Живковић из Нове странке, Сергеј Трифуновић из ПСГ, Борис Тадић из СДС, Татјана Мацура из СМС...

ТРАГИКОМИЧНИ ПАМФЛЕТ

ЧЛАН Председништва СНС Небојша Стефановић рекао је у среду да је Савез за Србију, у недостатку идеја да понуди оригинално решење, објавио "политички памфлет трагикомичног садржаја", којим је потврдио колико су "неозбиљни и незрели у својој ултимативној жељи да управљају Србијом":

- Површност политичког програма који је СзС до сада износио у политичкој кампањи надмашен је текстом тзв. Споразума са народом.