ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић почиње у четвртак акцију "Будућност Србије", у оквиру које је планирано да обиђе око 100 општина у 25 округа у централној Србији, а предвиђен је и одлазак на Косово и Метохији. Он ће заједно са премијерком Аном Брнабић и министрима у Влади грађанима предочити план за развој наше земље, али и положити рачуне за све што је до сада урађено.

Прва станица му је Алексинац, затим Врање и Грделица, које ће обићи у четвртак и означити почетак "турнеје" током које ће се догађаји и места ређати као на траци. Он ће се, заједно са председницом Владе, у четвртак вече обратити Врањанцима, а обићи ће и радове на ауто-путу код Грделице и мост Врла.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић: Учинићу све да спречим ратни сукоб, без понижења Србије; Симбол политике опозиције су вешала, моје - будућност наше земље

Конвој ће пут наставити у петак обиласком новог вртића у Владичином Хану. Председник Вучић ће затим посетити фабрику намештаја "ДН компани" која 90 одсто производње извози и годишње произведе од 70.000 до 80.000 столица и других елемената од фурнира. Још једна станица биће и "ГН комерц", предузеће из Владичиног Хана које се бави производњом трпезаријских столова и столица.

Шеф државе ће у петак да разговара са станарима обновљеног Дома пензионера у Сурдулици. Затим ће поставити камен темељац за изградњу јефтиних станова за представнике служби безбедности у Врању, док ће премијерка истовремено то исто учинити за станове који се граде у Нишу.

Вучић ће посетити радове на Коридору 10 и фабрику "Јумко" у Врању,фото Танјуг

На мапи места која ће обилазити председник налази се и Трговиште. Према плану посетиће и "Симпову" фабрику за производњу дечјих креветића, која је средином прошле године поново почела да ради после двоипогодишње паузе, након што је уговорен пласман са немачком компанијом "Моби намештај". Затим је на реду посета Средњој стручној школи "Милутин Бојић" која је недавно обновљена. Прилику да разговарају са председником имаће и житељи Бујановца, где ће Вучић обићи и основну школу. Први део обиласка Србије завршава се у Врању, посетом "Јумку" и причом са грађанима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ: Вучић промовисао кампању за инфраструктуралне пројекте и економске резултате (ФОТО)


Вучић је најављујући почетак акције "Будућност Србије" истакао да ће народу поднети извештај за све што је рађено од 2012. године, када је СНС дошла на власт. Он је објаснио да ће обићи већину места у Србији и да хоће да разговара са људима како би видео шта за њих може да уради. Посебну пажњу Вучић и представници владе посветиће општинама на КиМ и на југу централне Србије.

Вучић ће посетити радове на Коридору 10 и фабрику "Јумко" у Врању,фото Танјуг

- Људи неретко кажу да ми причамо са свим политичарима из света, али хоћу да чујем грађане, да видим шта они мисле и шта је њима потребно - рекао је Вучић.

Коментаришући најаву кампање "Будућност Србије", извршни директор ЦеСИД Бојан Клачар оцењује да ова акција има вишеструке циљеве:

- То се може посматрати као реакција на протесте, посебно с обзиром на то да је план да Вучић заједно са најодговорнијим људима из власти обиђе велики део Србије. Исто тако, ова акција може да буде увод у изборну кампању. Чак и да избори не буду ове године, за СНС ће то бити корисно јер ће "подићи борбену готовост" својих активиста. Изборна "машина" напредњака тако ће свакако бити у пуном погону, кад год да избори буду расписани.

Фото З.Јовановић

СТАРТ НА "ИНСТАГРАМУ"

ПОЧЕТАК кампање "Будућност Србије" председник Вучић промовисао је у уторак на новом инстаграм-налогу "budućnostsrbijeav". На првој фотографији која је објављена на овом налогу види се како председник представља план сарадницима. На табли је исписан списак градова и објеката које Вучић намерава да посети у четвртак и петак. На списку који показује сарадиницима наведени су Грделица, "Јумко", Владичин Хан, Трговиште, а црвеном бојом двапут је подвучена ставка - разговор са грађанима у Бујановцу.