Не видимо ниједан разлог да се не иде на изборе, али по закону изборе расписује председник Републике на образложени предлог председника владе, изјавио је вечерас члан Председништва СНС Горан Весић и додао да ће председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић оценити да ли постоје државни разлози да се распишу ванредни парламентарни избори.

СНС је странка која је државотворна и која је увек стављала дрзавне интересе испред страначких, рекао је Весић гостујући у емисији "Упитник" на РТС-у.

"Ако питате нас из руководства СНС-а, наш одговор је да ми стојимо одлично према истраживањима. Наша странка има заиста максималну подршку, историјску кад је у питању подршка грађана и то нису само резултати истраживања јавног мњења, то су показали и резултати избора", рекао је Весић.

Подсетио је да су у децембру прошле године одржани избори у Лучанима, Кладову, Дољевцу и Кули и да је СНС на њима однела убедљиву победу.

Весић је истакао да су избори најбољи начин да се провери да ли власт има легитимитет и додао да се власт добија и мења на изборима, а не на улици.

Он је истакао да изборни услови нису мењани од 2012. године.

"Они су онакви какве нам их је оставио бивши председник (Борис Тадић)", додао је Весић.

На то је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић рекао да је изборни закон исти као у време док је он био на власти, али да су изборни услови различити.

Он је оценио да се тренутно налазимо у абнормалној социјалној ситуацији и да на јавном сервису нема дебате ни о једном важном питању у нашем друштву.

Како је додао, док не буде дебате, немамо услове за изборе.

Тадић је рекао да је у његово време било боље, на шта је Весић показао графикон на коме се види да незапосленост сада пада, односно да запосленост расте.

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић је рекла да Вучић, кад год не зна шта да ради, "посегне за изборима".

"Ако се избори распишу сада, ми ћемо их бојкотовати јер сматрамо да у нашем друштву не постоји медијска слобода. Ми смо заробљена држава", рекла је она и додала да се данас не може запослити без партијске књижице СНС.

У емисији "Упитник" гостовао је и високи функционер СПС Александар Антић који је рекао да се свакодневно врше консултације о изборима, да одлука још није донета, али да је уверен да ће председник Вучић донети одлуку која је у складу са државним интересима.

Он је навео да не разуме причу опозиције о бојкоту избора јер се, додао је, власт једино може освојити на изборима.