У СВЕТУ у ком су Пацоли и његова дружина још заглављени, оружје је и даље монета за поткусуривање. Наше једино оружје је истина коју ширимо по свету. И само се тиме, и одредбама међународног права, боримо за очување наших националних интереса. А Приштина, свесна да све више држава повлачи признавање Косова, све чешће потеже лаж.

Тако је у уторак шеф српске дипломатије Ивица Дачић, за "Новости", одговорио косовском министру спољних послова Беџету Пацолију, који је изјавио како "има сазнања да Београд обећава финансијску и помоћ у оружју неким мањим афричким земљама у замену за повлачење признавања косовске независности".

ПРОЧИТАЈТЕ И: ПАЦОЛИ ТВРДИ: Србија подмићује афричке земље парама и оружјем

Дачић је истовремено предложио Пацолију да се што пре навикне на нове околности:

- Ми смо наоружани стрпљењем, спремни да се боримо на политичком пољу и у међународним форумима, колико буде потребно.

Нова лажна оптужба из Приштине уследила је само дан пошто је председник државе Палау Томи Ременгес, током званичне посете Београду, потврдио да је његова земља одлучила да суспендује одлуку о признавању косовске независности до окончања дијалога.

Иначе, Палау је 13. држава света која је суспедовала или поништила ранију одлику о КиМ, чиме је број земаља које подржавају једнострано проглашену независности пао на 98.

Претходно су то учиниле Мадагаскар, Соломонска Острва, Лесото, Суринам, Гренада, Комора, Бурунди, Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја.