Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић је у изјави за Пинк навео да су сви у СНС за изборе, као и да се морају поштовати обавезе и потребе државе Србије.

- Ми смо јутрос рано имали састанак, уже руководство са Александром Вучићем и ми смо му изложили и рекли да сматрамо да је веома важно да идемо на изборе и да је странка у потпуности спремна да организационо изнесе терет избора који би се десили у наредних неколико месеци - рекао је Глишић за Пинк.

- Ако са једне стране имате људе који оспоравају ваш легитимитет и мисле да то што радите није добро, онда је најбољи могући начин да проверите да ли јесте тако да изађете на изборе и да питате грађане да ли је то добар пут којим идемо или можда пут који нуде ови други - додао је Глишић.

Како је подсетио, пут који нуде ови други је повратак у ону суморну прошлост лоповлука, затварања фабрика и свега онога чега не желимо да се сетимо, а камоли да доживимо.

- Грађани треба да кажу којим путем треба да идемо - подвукао је Глишић.

СТЕФАНОВИЋ: ТЕШКА ОДЛУКА, НИСМО ПРИЧАЛИ О ДАТУМУ

Није лака одлука расписати ванредне парламентарне изборе јер постоје различити фактори које треба узети у обзир, а још није било речи о датуму њиховог могућег одржавања, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

"То није лака одлука. Сви фактори се узимају у обзир и зато још чекамо да се кристалише шта ће се дешавати и са односима са Европском унијом... Нисмо разговарали чак ни о датумима. Знам да медији некад воле да спекулишу. Било је прво да ће бити одмах после Нове године, да ће бити у фебруару, сад већ март-април, видећемо докле ће догурати", казао је Стефановић на РТС-у.

Ситуацију која се тиче ових могућих избора окарактерисао је као "необичну", истакавши да изборе у једној земљи обично тражи неко ко није на власти или ко жели да се врати на власт.

"То је случај код нас. Странке опозиције које су некада биле на власти желе да се врате. Они не траже изборе јер тамо где су излазили, као што је био случај у Лучанима, нису пролазили баш добро. Ми смо позвали и ми смо рекли, ''ми желимо да разговарамо о томе'' пошто су почеле те приче - нема (председник Србије Александар) Вучић легитимитет, нема влада легитимитет, добро, хајде да проверимо шта мисли народ о томе", казао је он.

Стефановић је нагласио да је он увек за изборе када се у јавности дође до указивања на потребу за тим, али истакао да то "није увек паметно".

"Треба да се провери воља народа, зашто да не, шта има више од демократског тока, ја бих то у сваком случају волео. Да ли је то у сваком моменту паметно или није? Није. Треба увек размислити да ли постоје друге околности везане за дешавања у заштити нашег територијалног интегритета", казао је Стефановић.

Напоменуо је да се актуелна власт бори и да је успела да учини да 12 земаља повуче признање тзв. Косова као независне државе.

"То је велики успех за нашу државу, то се раније није дешавало. То ради ова влада, овај председник, ова дипломатија. Имате наравно јачање економије, а знате да кад год се дође до избора, иако сам ја увек за то да треба да се провери народна воља, али наравно, кад размишљате о економији, запитате се да ли ће они (избори) успорити јачање економије", казао је Стефановић.

Такође је казао да верује да ће Европска унија због