КОМУНАЛНЕ службе у Београду у среду су биле подигнуте на највећу "радну температура". Сви су ужурбано сређивали делове Београда које ће данас посетити руски председник Владимир Путин.

Од седам ујутру екипе су већ биле испред Палате "Србија", Храма Светог Саве и на Гробљу ослободилаца Београда. За ову прилику у рад је пуштена и фонтана на платоу испред Палате "Србија". Лед и лишће који су се накупили на дну одвезени су у приколици, насута је вода, а радник је мрежом скупљао труње.Радници "Зеленила" су са платоа лопатама уклањали снег.

Екипе "Водовода и канализације" дуж целог Булевара Михајла Пупина извлачили су у цистерну воду из свих сливника, да се, како кажу, не стварају баре ако случајно падне киша. На јарболама су биле подигнуте српске и руске заставе.

Прочитајте још - ПУТИН У БЕОГРАДУ: Ево које улице ће бити блокиране током посете руског лидера

Како се напољу сређивало, иста атмосфера је била и у Палати, где ће бити организван централни део посете. Усисавани су теписи, полирани мермерни подови, гланцане скулптуре, просторије су кречене, столарија је брисана.

Радно је било и испред Храма, одакле је однет део црних кућица, скидане су скеле, чишћен плато и постављана висока метална ограда. На Гробљу ослободилаца опране су стазе од блата, спомен-плоче настрадалим војницима и у бело фарбане жардињере. У појединим улицама и на мосту Газела полицајци су металним шипкама проверавали да ли шахтови могу да се отворе.

Све станаре и запослене у зградама око локација где ће Путин проћи, полиција је обавестила да данас из безбедносних разлога у одређеним деловима дана не смеју да излазе на прозоре и терасе и да морају да навуку ролетне или жалузине.

Добродошлицу руском председнику пожелела је на Новом Београду и породица Новака Ђоковића. На цео зид зграде, где је његов ресторан, постављен је билборд који приказује увезане српску и руску застава, уз поруку "Србија-Русија".


БЕЗБЕДНОСТ

У КРЕМЉУ верују да ће Србија осигурати безбедност Путина током посете Београду и поручују да немају званичне информације о хапшењу екстремисте који је наводно планирао напад на руског председника. Агенција Тасс наводи да су српски медији објавили да је на југу Србије ухапшен припадник радикалне исламске организације Армин Алибашић.