Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је током једног састанка Београда и Приштине у Бриселу замало дошло до туче између њега и тадашњег министра правде тзв. Косова Хајредина Кучија.

Дачић је то рекао поводом изјаве председника Србије Александра Вучића да је некадашњи косовски министар правде приликом једног сусрета београдске и приштинске делегације скочио на Дачића и да је он морао да му прискочи у помоћ.

Како је Дачић рекао за „Курир“, та ситуација се догодила пре неколико година, када је он био премијер и када су у делегацији били и он и Вучић.

Прочитајте још - ДАЧИЋ О ДИЈАЛОГУ СА ПРИШТИНОМ: Ако промене формат и укључе САД, тражићемо учешће Русије

Како је навео, најекстремнији су били министар правде тзв. Косова Хајредин Кучи и Едита Тахири.

"Ја сам се изнервирао, свашта сам им рекао - ко су они да стално нападају Србију да смо извршили геноцид, ништа они не прихватају. Кад је Кучи рекао да смо ми Срби убице, умало није дошло до физичког обрачуна", казао је Дачић.

"Скочили смо преко стола Кучи и ја да се малтене физички обрачунамо. Онда је Вучић скочио, пале су тешке речи, да би смо их на крају ућуткали. Чак их је све Кетрин Ештон избацила са састанка", испричао је Дачић.