Протести у Београду слабе међународну позицију Србије и то Срби са Косова и Метохије не могу да разумеју, а нарочито ове који су посвећени годишњици смрти Оливера Ивановића, изјавио је члан председништва СНС Горан Весић и оценио да су протести уперени ка рушењу Србије.

“Протесте у Београду најавио је Рамуш Харадинај, исти овај човек који је одбио Стејт департмент. То је чињеница коју нико не може да побије”, рекао је Весић гостујући на ТВ Студио Б.

Он сматра да су протести уперени ка рушењу Србије и да никоме не одговара јака Србија, ни великим силама, ни другим земљама у региону.

Прочитајте још - Весић: Веселиновић говори оно што Ђилас и други мисле

“Не одговара им Србија, која као што видите, може да се избори да Стејт департмент притисне власти у Приштини да промене неку своју одлуку. Њима не треба Србија у којој председник Вучић сваки дан отвара нову фабрику. Драган Ђилас прети тим инвеститорима и он их одбија да дођу јер му није важно што тиме одбија и нова радна места јер му до народа и није стало”, казао је Весић.

Према његовим речима то је покушај да Влада Србије не буде довољно јака и да не може са пуним еланом и капацитетом да брани интерес Србије када су у питању преговори за Косово и Метохију.

Весић је додао да међу демонстрантима има пуно људи који су незадовољни и да имају неки објективан разлог зашто су дошли на протест јер све у друштву, каже, није идеално и такве људе треба разумети и послушати.

“Те људе злоупотребљава шачица. Ђилас, Јеремић и екипа који на тај начин руше сопствену земљу и будућност своје земље”, навео је Весић.

Прочитајте још - Весић: Више пажње ћемо посветити српским срединама на КиМ (ФОТО)

Истиче да опозиција нема решења за друштвене проблеме као што су незапосленост и КиМ и да се зато они надају да ће Вучић завршити своју политичку каријеру на КиМ, а притом их, каже, не интересује колико ће то српских глава да кошта.

Говорећи о нападу на Милену Ивановић, удовицу покојног Оливера Ивановић, Весић је рекао да је основни разлог тог напада то што није са њима хтела да прави политичку представу од смрти свог мужа.

Каже да Жељко Веселиновић говори оно што Драган Ђилас мисли и да је он “гласоговорник њихове политике”.

“Исто је и са Игором Јурићем, који је предложио да се убице деце казне доживотном робијом, сада га критикују, а раније кад им је био потребан да критикују власт онда су га подржавали. Али, њима није ни био циљ да заштите децу, већ да нападну Вучића као и увек”, рекао је Весић.