БАЊАЛУКА - Председници Владе Србије Ани Брнабић данас је у Бањалуци уручен Орден Републике Српске на ленти, а том приликом она је поручила да је одликовање потврда одговорне политике Владе и председника Србије и стални подсетник на обавезе и дужности које носи братски однос Бањалуке и Београда.

На свечаности у Палати Републике, где су поводом Дана РС, 9. јануара, уручена одликовања и другим заслужним појединцима и институцијама, она је рекла да однос Србије и РС превазилази формалне оквире уобичајене билатералне сарадње, већ да у њему постоји, у сваком смислу, нешто много веће и значајније од "дипломатског" и административног.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - (УЖИВО) ПОНОСНА И ВЕЧНА: Српска слави Дан Републике

"Реч је о конкретној и стварној бризи Србије за опстанак и напредак Републике Српске", поручила је Ана Брнабић.

Она је позвала да се, не заборављајући прошлост, да се не би поновила, окрене будућности - сарадњи, миру и стабилности, бризи за генерације које долазе и обавези да се за њих направи другачији регион и боља будућност.

Однос Републике Српске и Србије базиран је на међусобној бризи и подршци, и не само на речима већ на конкретним пројектима, истакла је Брнабић.

"Ово одликовање је подстицај за још озбиљнији и вреднији рад у корист нашег народа и свих грађана других националности", закључила је председница Владе Србије.