Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о политичкој и безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини.


Ђурић је, како је саопштено из Канцеларије из КиМ, амбасадору Чепурину предочио чињенице у вези са најављеним формирањем такозване косовске војске, упозоривши на илегални карактер те намере, и чињеницу да ниједан међународни акт не допушта да на Косову и Метохији буде присутна иједна друга војна формација осим Кфора, или Војске Србије под јасно дефинисаним условима.

Директор Ђурић је Чепурина информисао и о тешкој хуманитарној ситуацији у већински српским срединама на Косову и Метохији насталој због увођења трговинске блокаде Приштине за робу из централне Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Чекам резултате суда за злочине ОВК; У Приштини седе људи без контроле; Притисак да се Срби иселе, а Србија призна Косово

Српски народ је, према
Ђурићевим речима, сваким даном све више изложен кршењу основних л?удских права, због чега је могућност опстанка Срба у нашој јужној покрајини озбил?но доведена у питање.