Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је вечерас да дели мишљење председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића да у овом тренутку нису потребни ванредни парламентарни избори, али је и додала да међу челним људима СНС превладава мишљење да избори ипак треба да буду одржани пре редовног термина 2020. године.Упитана за састанак који је Вучић одржао са најближим страначким сарадницима у вези евентуалног расписивања ванредних парламентарних избора, она је казала да је легално и легитимно да СНС као највећа партија владајуће већине разговара о могућности да избори буду одржани пре 2020. године, јер како је рекла, "очигледно је да опозиција прижељкује изборе".

"Лично делим мишљење председника СНС Александра Вучића да нам избори у овом тренутку нису потребни, али треба саслушати и друге колеге", казала је Маја Гојковић за Радио-телевизију Војводине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Чекам резултате суда за злочине ОВК; У Приштини седе људи без контроле; Притисак да се Срби иселе, а Србија призна Косово

Упитана да ли ће моћи да води парламент с обзиром на атмосферу, она је казала да с обзиром на њено политичко искуство сигурно моћи да настави да настави да ради посао који воли и да само понашање опозиције у Скупштини Србије не може бити разлога за изборе, али да неки "већи политички изазов" може.

"Већина у СНС ће одлучити о изборима", рекла је Гојковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић и СНС воде одговорну социјалну политику

Упитана је да ли је опструкција парламента обједињавање расправе о 62 тачке дневног реда међу којима и државни буџет, Гојковић је рекла да то није ништа ново, да је и раније било јединственог претреса о великом броју тачака, а да су критике да опозиција да се не може у пленуму расправљати о најважнијим питањима само "продавање политичке магле".

Она је то што владајућа већина подноси велик број амандмана на први закон из дневног реда упоредила са око 220 предлога опозиције за допуну дневног реда.

Она је казала да, међутим, толике допуне дневног реда изгледа никоме не сметају, али да им сметају амандмани валдајуће већине.

Гојковић је навела да Пословник о раду парламента има доста недоречених ствари, да га треба мењати и да она тренутно прикупља податке и информације из земаља ЕУ, како би у складу са стандардима европских парламената Пословник био измењен.