Разумљиво је што Борис Тадић чак ни данас није могао да се макар претвара да се радује снажењу Војске Србије, њених борбених потенцијала и капацитета за одбрану територијалног интегритета и државног суверенитета Србије, јер управо он је највећи кривац за то што је славна Војска Србије доведена на најниже гране у својој историји, саопштио је потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић.

"Борис Тадић је као министар одбране и врховни командант био непосредно одговоран за пад стандарда припадника Војске Србије, распродају и уништавања перспективне војне технике, укидање редовног служења војног рока, расформирање читавих корпуса, укључујући чувени Приштински корпус", истиче се у саопштењу.

"Наша јуначка војска је издржала нападе НАТО авијације, али умало није преживела Бориса Тадића", додао је Ђурић.

Он је подсетио да су у време Тадића у ваздух летела војна складишта, док данас, како је указао, небом Србије лете "мигови 29" и припадници војске на располагању имају најмодернију опрему и наоружање - и имаће га све више.

"Знам да Тадића, као идеолога разоружавања Србије, то све јако боли и нервира, али због таквог односа према држави, њеним симболима и светињама грађани су му заувек и ускратили поверење", закључује се у саопштењу.

Тадић је раније данас, поводом војне вежбе "Век победника", на твитеру објавио: "И данас лупетање, показивање мишића и хвалисање непостојећим успесима власти"...