Српска народна партија саопштила је данас да је Митровдански устав са преамбулом о Косову, који је усвојен пре 12 година, најважнији ослонац у борби за целовитост државе и националне интересе и да су уверени да га се народ никада неће одрећи.

"Наш Устав, подршка Русије и Кине у СБ УН, Резолуција 1244, као и подршка других пријатељских земаља, кључан су ослонац и самопоуздање свима који данас, уз огромне притиске које трпе, воде пресудну битку за територијални интегритет, за слободну и достојанствену Србију", наводи та странка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Objavljen novi nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa

Напомињу да је актуелни Устав пре 12 година изгласао народ у својој чврстој одлуци да сачува Косово као неотуђиви део Србије, као и да је својим првим и јединим изласком на гласање и патријарх Павле јасно указао на значај преамбуле, којом је Косово означено као саставни део Србије.

"Патријарх Павле је овим чином покренуо читаву Србију и обавезао све наредне генерације да се боре за суверенитет Србије и српско Косово", закључује СНП, чији је председник министар задужен за иновације Ненад Поповић.