У ВРХУ демократа расте незадовољство због последњих потеза лидера странке Зорана Лутовца, који је најпре одлучио да просторије странке на Теразијама број 3 уступи Драгану Ђиласу и Савезу за Србију, а затим и да ДС бојкотује изборе у Кули, Кладову и Дољевцу, иако тамо има јаке локалне одборе.

Демократе нису формално избачене из канцеларија на Теразијама, које су биле база градског одбора странке од њеног оснивања, али у њима практично више нема никаквих обележја ДС, већ искључиво СзС, чији функционери сада свакодневно користе ове просторије за састанке.

Велики број функционера демократа љут је на Лутовца и због тога што није до краја јасно ни да ли ће закуп овог простора, који ДС изнајмљује од града, наставити да плаћа странка, или ће те обавезе преузети Савез.

Прочитајте још - Лутовац: Није нам Ђилас власник

Они овај потез виде као још један корак ка потпуном утапању ДС у Ђиласов Савез, а тако тумаче и одлуку да странка не изађе на предстојеће изборе у три општине у којима има добру инфраструктуру и значајан број чланова.

Додатно их је шокирала и одлука да се, с друге стране, изађе на изборе у Лучанима, где ДС заправо треба да стане иза кандидата Двери за председника општине, па демократе последњих дана коментаришу да их "Лутовац претвара у физичке раднике Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића".


РЕАГОВАЊЕ ДС: НАША ТАБЛА И НА УЛАЗУ

ДЕМОКРАТСКА странка тврди да су на четвртом спрату, где се налазе просторије, као и на самом улазу зграде на Теразијама, истакнуте табле и ДС и Савеза за Србију. Ова странка наводи и да се унутар просторија странке налазе портрети свих председника ДС од оснивања до данас.