Поруку новог члана Председништва БиХ Жељка Комшића одлично смо разумели, једино што нисмо схватили јесте како ће да нас казни, хоће ли да нас шамара или ће да нам заврће уши, упитао је министар одбране Александар Вулин, реагујући на Комшићеву поруку Београду да је граница са Србијом на Дрини и да то треба поштовати, јер ће у супротном, каже, бити проблема.

"Господин Комшић нам непрекидно прети и то смо разумели, али пре него што му одговорим на ову последњу претњу, само хоћу да га питам - ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници и када мисли да нам да одговор на то једноставно питање", рекао је Вулин.

Доказ да имате државу јесте када на вашем простору знате ко покушава да убије некога и због тога буде кажњен, подвукао је Вулин.

КОМШИЋ ПОРУЧИО: Граница је на Дрини, поштујте да не би било проблема

Комшић је данас рекао да ће са позиције на коју је изабран у пуној мери бити посвећен да односи са Србијом и Хрватском буду добри и пријатељски, али и да у Београду и Загребу треба да се зна да је граница на Дрини, односно Уни.

Поручује да и Србија и Хрватска могу рачунати на њега, уз поруку:

"Али вас молим, и у Загребу и Београду, само да знате, где прелазите границу. И где показујете документа. То је на Сави, то је на Дрини, то је на Уни. Само то поштујте и нећете имати никаквих проблема са мном", рекао је Комшић.

На опаску да његова порука "нећете имати проблема са мном", звучи готово као претња, Комшић каже:

"Ја не претим. Нисам ја баш толико моћан да некоме претим, само тражим поштовање ове земље. И од Заграба и од Београда. Тражим да се поштује где је физичка граница ове земља и граница лепог, нормалног понашања", рекао је Комшић.

Komšić gura BiH ka ponoru


ДОДИК: КАМШИЋ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕТИ СРБИЈИ И СРПСКОМ НАРОДУ

Председник Републике Српске и новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да хрватски члан Председништва Жељко Комшић не може да прети Србији и читавом српском народу, који је како каже, јединствен и не може бити подељен никаквом административном линијом, па ни Дрином.

"Он покушава не само да дели лекције већ и да прети Србији и читавом сропском народу", рекао је Додик за Тањуг коментаришући изјаву Комшића који је Београду поручио да је граница са Србијом на Дрини и да то треба поштовати како не би било проблема.

"Тужно је то што је Дрина једним својим делом на граничној линији.

То је тужно за све нас Србе, јер смо ми јединствен народ који не може бити подељен никаквом административном линијом", истакао је Додик.

Србији не може нико да прети поготово не један "немоћни Жељко Комшић", рекао је Додик и оценио да Комшић наступа са позиције недостатка кризе идентитета и легалитета.

"Он се понаша као човек који дели лекције свима около па и нама у Републици Српској. Човек који је занемарио чињеницу да се бира хрватски члан председништва као што се бира српски и бошњачки и да је његов легитимеитет са становишта тога потпуно упитан имајући у виду уставну позицију која говори о томе. Он жели друге да увуче у ту своју игру сумњивог идентитета", указао је Додик.

Комшић: За мене је Косово независна држава; Дачић: Провоцира, а није ни ступио на дужност

Он је навео да су у РС спремни да поштују Дејтонски споразум и Устав БИХ, али да је загледан у Србију са становишта својих права као народа у РС који гледа у своју матиочну земљу у жељи да са њом оствари максимално добре односе.

Додик смагра и да Комшић својом игром покушава да умањи његов капацитет.

"То што сам добио дупло више гласова од њега за члана Председништва ме обавезује да заступам примарно српске интересе", напоменуо је Додик.

Он додаје и да ће у Председништво ићи никако другачије него као Србин који представља РС и Србе и да је то његов идентитет.

Изабрани хрватски члан Председништва БиХ, Жељко Комшић, поручио је Београду да је граница са Србијом на Дрини и да то треба поштовати, јер у супротном, каже, биће проблема.

У интервјуу за Телеграф.рс, Комшић каже да ће са позиције на коју је изабран у пуној мери бити посвећен да односи са Србијом и Хрватском буду добри и пријатељски, али и да у Београду и Загребу треба да се зна да је граница на Дрини, односно Уни.

Поручује да и Србија и Хрватска могу рачунати на њега, уз поруку:

"Али, вас молим, и у Загребу и Београду, само да знате, где прелазите границу. И где показујете документа. То је на Сави, то је на Дрини, то је на Уни. Само то поштујете и нећете имати никаквих проблема са мном".