ПОКУШАЈ опозиционих странака и покрета да на састанку у петак у Скупштини Србије направе договор о захтевима за фер изборе - завршио се свађом о томе "ко је Вучићева, а ко права опозиција".

На округлом столу под називом "Како до поштених избора", којем су, између осталих, присуствовали лидери Савеза за Србију Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и Зоран Лутовац и председник Грађанског блока 381 Саша Јанковић, представнику ЛДП није дозвољено да се обрати.

Ђорђо Жујовић, члан Председништва либерала, оптужио је после скупа "оне који су директно основали СНС" да не могу, како је рекао, да своју фрустрираност представљају као програм опозиције:

- Онемогућено ми је да говорим испред ЛДП на састанку, где сам увредама дочекан од оних који тек што су побегли са Вучићеве листе. Нисам ја, а ни ЛДП, оснивао СНС, него они који их данас наводно руше. Нисам ја оснивао таблоиде, него они који су их до у петак водили и против ЛДП и наших чланова написали стотине и хиљаде чланака, где су нам цртали мете на челу.

Прочитајте још - ОТПОРИ У ПАРТИЈАМА ПРЕМА НОВОМ БЛОКУ: Измичу Ђиласу

Из Савеза за Србију у петак је саопштено да су се учесници округлог стола договорили о формирању радне групе која ће у року од 30 дана припремити заједничку платформу о неопходним условима потребним за спровођење фер и поштених избора.