Непознати починиоци извршили су у уторак увече напад на амбуланту Здравственог центра Призрен у селу Новаке, у којем је причињена материјална штета, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

На овом здравственом објекту разбијена су прозорска стакла и полиција је извршила увиђај, али нападачи још нису идентификовани.

Ово је само последњи у низу напада на имовину Срба и објекте институција Републике Србије на Косову и Метохији у веома кратком периоду, и изазвао је велику узнемиреност у овом метохијском селу.

Прочитајте још - Нападнута и амбуланта у селу Новаке на КиМ


Канцеларија за Косово и Метохију и овом приликом апелује на привремене институције самоуправе у Приштини да коначно почну да стварају друштвену климу у којој ће етнички мотивисани напади бити део ружне прошлости, а на међународне организације на терену да престану да окрећу главу на другу страну и да коначно признају озбиљност проблема.

Најоштрије осуђујући беспризорни и нехумани атак на једну здравствену установу, Канцеларија за КиМ апелује на Србе на Косову и Метохији да не дозволе да буду застрашени оваквим, очито циљаним нападима и да не наседају на провокације.