Шта год да радимо, како год да радимо, наши руски партнери, чију подршку уживамо, морају да буду упознати са тим, рекао је данас председник Србије Александар Вучић уочи званичног састанка са руским председником Владимиром Путином у Москви, са којим ће, истиче, разговарати о економским, али и политичким темама које се односе на Косову и Метохију и регион.

"За Србију је од кључног значаја подршка Русије у Савету безбедности УН, јер у УН, Савету безбедности, генералној скупштини Русија је једна од земаља од које имамо подршку. Шта год да радимо, како год да радимо, наши руски партнери морају не само да буду упознати са тим, већ морају да нас подржавају...Ако нас не подржавају, све што радимо нема никаквог смисла", рекао је Вучић новинарима у Нишу.

"Борићу се за њихову подршку. До сада су подржавали ставове Србије", рекао је председник Србије.

Он је захвалио Путину на томе што је нашао времена да поново разговара са делегацијом Србије.

"Имаћемо најпре разговор у четири ока, а биће још састанака са стране, који су важни за будућност наше земље. Биће много економских тема, суштинских политичких тема везаних за КиМ, теме од изузетног значаја за Србију", рекао је Вучић новинарима.

Вучић је рекао да ће касније и Путин посетити Србију и истакао да се он већ 12 или 13 пута видео са њим, много више од свих председника и премијера Србије у последњих 25 година.

Председник ће, каже, са Путином разговарати и о економским темама, не само о енергетици и додао да је Влада Србије послала своје идеје и пројекте и да је идеја да се повећа трговинска размена са Руском федерацијом.

Такође, рекао је да је трговинска размена повећама са Немачком, другим европским земљама и САД.

Вучић је истакао и да Путин посвећује велику пажњу стању у региону и Србији, те навео да је Србија захвална на томе.