ИАКО је избор новог руководства у Српској напредној странци најављен тек за следећу годину, на ванредној скупштини, у табору напредњака већ у наредним недељама могло би да дође до кадровских промена - сазнају незванично "Новости".

Према нашим информацијама, у СНС се спрема велика чистка, а на скенеру ће бити сви функционери, од месног и општинског нивоа до јавних предузећа и министарских позиција. Наши извори тврде да су Извршном одбору већ дате инструкције да се читава база детаљно претресе и да се посебно анализира рад оних функционера који су се уљуљкали и који се, скривени иза странке и председника Александра Вучића, понашају недомаћински и као локални шерифи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вучић: Бојазан од сукоба великих сила у нашем делу Европе, треба да чувамо мир

Кадровска "метла" могла би да захвати и високопозициониране страначке кадрове, а нарочито оне у извршној власти. Посебно ће бити анализирани "непослушни" функционери странке, који су често искакали из шина јединствене партијске политике и у јавности критиковали потезе других колега. Највише "фаулова" засад је прикупила министарка грађевине Зорана Михајловић, коју су поједини страначки функционери више пута прозивали због константних обрачуна са сопственом странком и колегама у Влади.

Проветравање странке најавио је и Вучић, који је на седници Главног одбора у понедељак оштро критиковао функционере који се скривају иза његових леђа и више раде на самопромоцији него за добробит странке, грађана и државе.

Милош Вучевић, потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада, каже за "Новости", да је критика коју је Вучић изнео на месту, чињенично тачна и неопходна:

- То је потребно ако СНС жели да остане народна странка, која се бори за снажну и пристојну Србију. Сигурно је да ће довести и до оцене страначких активности свих функционера у СНС.

Још један потпредседник, Миленко Јованов поручује да се сви функционери у СНС увек налазе на испиту:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вулин:Једино Вучићева политика води решавању проблема КиМ

- То је нови квалитет који је Вучић донео, не само странци, него и политици у Србији. Свако ко мисли да му је фотеља постала саставни део тела, живи у прошлим временима и примењује праксу неких других странака, а не СНС. У СНС је високо подигнута лествица, вреднују се посвећеност послу, резултати и вредан рад у корист грађана, а не у личну корист, као што су радили представници наше, од грађана кажњене, опозиције, док су се бахатили на власти.


ПРОМЕНЕ УОЧИ ЈУБИЛЕЈА

КАДРОВСКА престројавања у СНС највероватније ће се поклопити са десетогодишњицом оснивања странке, која ће бити обележена 21. октобра у Краљеву. Свечана скупштина, на којој ће бити присутан и велики број гостију из иностранства, могла би да буде погодна прилика да се представе нова страначка лица и енергија.