За Косово данас нема веће претње од нејединства политичких чинилаца, изјавио је у Тирани председник парламента тзв. Косова, Кадри Весељи, и додао да се то догађа, према његовим речима, у тренутку када у последној фази дијалога са Београдом треба да буде постигнут споразум о "узајамном признању и чланству Косова у УН".

Весељи је, како је пренела АТА, након разговора са председником парламента Албаније Грамозом Ручијем, рекао да је главни циљ приштинских власти у овом тренутку искључиво постизање консензуса политичких чинилаца о дијалогу са Београдом.

"Није време за представе власти, већ за дијалог у интересу напретка данашњих и будућих генерација. Време је да ојачамо државу, суверенитет државе и имамо европску перспективу", рекао је Весељи.

Прочитајте још - ВЕСЕЉИ ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Газиводе припадају Косову!

Време је, каже Весељи, за отварање нове перспективе за Косово и зато је потребно да влада и опозиција у дијалогу са Београдом делују јединствено.

Иако косовски парламент није потврдио заменика премијера Фатмира Љимаја за шефа косовског тима за дијалог, Весељи је рекао да је он добио тај мандат и да ће изабрани тим радити на основу платформе која ће бити усвојена у скупштини.

То је, како је рекао, важно јер се Косово креће ка Западу - ЕУ и чланству у НАТО.

"Веома смо поносни што за доживоног партнера имамо Сједињене Америчке Државе, а подржавају нас и друге земље Запада и ЕУ", рекао је Весељи.

Прочитајте још - ОБАВЕШТАЈЦИ О ЗЛОДЕЛИМА ВЕСЕЉИЈА: Мртвог Бојанића газио колима!

Он, како се наводи, није пружио прилику новинарима да му пставе питања, већ је само кратко рекао да се о "миру, добром окружењу, нашој државности не може преговарати".

Рући је новинарима након сусрета са Весељијем рекао да је главна тема њиховог разговора био дијалог Београда и Приштине, што је, како каже, прави пут и најефикаснији механизам за нормализацију односа "две државе" одрживо решење које ће гарантовати спровођење постигнутих споразума, а пре свега "међусобног признавања".